Løse dele og ruder i udu: Ny Tesla-model strøget af prestigefuld liste

Tesla-aktien tog torsdag et dyk, efter at deres Model 3 er strøget af den prestigefyldte Consumer Reports-liste over de ti bedste biler på det amerikanske marked.

Det er Teslas Model 3, der er blevet dumpet af Consumer Reports Top-10. Det har fået aktien til at falde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto

Tesla er havnet i gruset, efter at det amerikanske forbrugermagasin Consumer Reports har udeladt Teslas Model 3 fra dets betydningsfulde liste over de ti bedste biler på markedet.

Dette bunder ifølge erhvervsmediet Bloomberg og amerikanske Wall Street Journal i, at Teslas Model 3 har haft udfordringer med løse udvendige dele og defekte ruder. Tidligere har kritikken fra Consumer Reports også været, at Model 3 har haft bremseproblemer.

Nyheden sled hårdt på Tesla-aktien, der faldt 3,74 procent efter offentliggørelsen af Consumer Reports' liste.

»De øvrige problemer ser ud til at dreje sig om byggekvaliteten,« forklarer Jake Fisher, biltest-senior director hos Consumer Reports, til Wall Street Journal.

Han påpeger desuden, at en dalende samlekvalitet kan være konsekvensen af at skrue op for antallet af producerede biler. Teslas adm. direktør, Elon Musk, offentliggjorde tidligere på ugen, at Tesla endnu engang vil skrue op for antallet af producerede biler på Tesla-fabrikkerne.

I 2018 gik Tesla fra en produktionskapacitet fra 120.000 biler årligt og op til 350.000 biler om året ved udgangen af 2018. Nu er ambitionsniveauet at nå en produktionskapacitet på 500.000 biler om året mod slutningen af 2019.

»Alle tre Tesla-modellers pålidelighed ligger under gennemsnittet, og vi anbefaler ikke nogen af dem,« siger Jake Fisher endvidere til Bloomberg.

Han understeger dog, at selv om kunder har problemer med Teslas Model 3-biler, er de meget glade for dem. I december 2018 udarbejdede selvsamme magasin en tilfredshedsundersøgelse, hvori Tesla scorede det højeste antal point.

Tesla selv har svaret på den dårlige rating hos Consumer Reports:

»Ikke nok med, at vi har de mest sikre og bedst performende biler i dag, så tager vi også feedback fra vores kunder meget alvorligt,« skriver Tesla i en e-mail til Bloomberg.

Magasinet Consumer Reports oplister bilerne på baggrund af tilfredsheden blandt ejerne af de pågældende biler, og derudover foretager magasinet selv vejtest og vurdering af bilernes pålidelighed.

Det er ikke første gang i år, at Tesla får knubs på aktiemarkedet. I januar meldte Elon Musk således, at Tesla vil fyre syv procent af selskabets 45.000 ansatte, hvilket sendte selskabets aktie i dørken.