L’easy-milliardær åbner ny bank i Danmark

Milliardæren Niels Thorborg har fået banklicens og åbner den netbaserede Facit Bank, der udelukkende skal betjene privatkunder.

Den fynske milliardær Niels Thorborg har i denne uge fået banklicens og vil i løbet af vinteren åbne den netbaserede Facit Bank, som skal betjene privatkunder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen/Rtizau Scanpix

Danskerne kan inden længe stifte bekendtskab med en ny bank. Facit Bank er tæt på at blive en realitet, efter at den fynske milliardær Niels Thorborg har fået banklicens af Finanstilsynet.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra hans selskab, 3C-koncernen.

»Facit Bank er et projekt, vi har overvejet grundigt gennem en længere periode, og som hænger rigtig fint sammen med vores strategi. Banken bygger på et tæt samarbejde med 3C Retail og vil både styrke vores position og komplementere vores samlede forretning,« siger Niels Thorborg i meddelelsen.

Målet er at åbne en netbaseret nichebank til privatkunder i løbet af vinteren. Banken bliver uden fysiske filialer og vil tilbyde produkter som indlån, forbrugslån og kreditkort. Men søger man eksempelvis realkreditlån, må man lede andre steder.

Formue opbygget fra bunden

Den fynske rigmand har opbygget sin formue fra bunden. Han kunne i seneste årsregnskab for holdingselskabet 3C Holding præstere et resultat på 438 millioner kroner før skat og en egenkapital på 3,3 milliarder kroner. Omsætningen er på cirka tre milliarder kroner, og medarbejderantallet er omkring de 2.600.

Kernen i den forretning og grundstenen til formuen er L’easy.

Udlejningsvirksomheden blev stiftet i 1985 af Niels Thorborg, som stadig ejer den. Dengang hed virksomheden dog VaskRent – det var først i 1992, at et navneskift blev en realitet. I de efterfølgende år blev L’easy lanceret i Sverige og Norge, og i 2006 gik L’easy ind på det hollandske marked.

Fra finansiering af leje-TV til bank

Siden har 3C Holding også investeret i en lang række andre ting. Det gælder blandt andet opførelse af odenseanske boliger samt Hotel Odeon i Odense. Derudover er 3C Holding ejer af blandt andet reklamebureauet Nørgård Mikkelsen og finansieringsvirksomheden D:E:R Og nu skal der altså udvides med en bank.

»Vi har været en del af markedet for salg og finansiering af blandt andet hvidevarer og fjernsyn i mere end 30 år, og den erfaring er stærkt medvirkende til, at vi nu kan åbne Facit Bank. Med en bank kan vi tilbyde vores kunder en palet af nye finansielle ydelser og services, som blandt andet kreditkort,« siger Niels Thorborg.

Den nye direktør for Facit Bank bliver Jesper Lyhne, der kommer fra en stilling som børsprocesdirektør i Den Jyske Sparekasse.