Lagkagehusets direktør stopper – englænder overtager posten

Jesper Friis træder tilbage som direktør i Lagkagehuset af personlige årsager. Jason Cotta overtager posten som øverste chef for den hastigt ekspanderende bagerkæde.

Lagkagehusets adm. direktør Jesper Friis stopper med øjeblikkelig virkning. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto / Jeppe Carlsen

Lagkagehusets danske topchef Jesper Friis træder tilbage og bliver erstattet af englænderen Jason Cotta. Jesper Friis træder tilbage af personlige årsager og skiftet sker omgående.

»Jeg stopper af familiemæssige årsager. Det har været en sindsygt svær beslutning. Men sådan er det. Jeg elsker den her virksomhed. Jeg elsker den branche, vi er i, og jeg elsker de muligheder, vi har skabt,« siger Jesper Friis og tilføjer:

»Jeg påstår på ingen måde, at arbejdet er færdigt, men jeg tør godt påstå, at jeg forlader en solid forretning og et stærkt fundament.«

Han fortæller, at han nu vil tage en pause og fokusere på familien.

»Lagkagehuset har under Jespers lederskab de sidste fem år ekspanderet betydeligt i Danmark med nu 97 butikker, med succes etableret Lagkagehuset i London med nu 11 butikker og i foråret 2019 åbnet i New York med tre butikker og har derigennem haft en imponerende vækst,« siger bestyrelsesformand Henrik Brandt.

Jason Cotta har siden 2010 været ansat i kaffekæden Costa Coffee.

»Jeg har med stor interesse fulgt Lagkagehusets udvikling de sidste par år og ikke mindst indtoget i London. Jeg er dybt imponeret over den unikke markedsposition, som Lagkagehuset på så kort tid har skabt. Jeg ser et stærkt koncept baseret på produkter og service af meget høj kvalitet med et betydeligt potentiale for yderligere vækst og ekspansion. Jeg glæder mig virkelig til at mødes og samarbejde med ledelsesteamet og de mange engagerede medarbejdere i Lagkagehuset,« siger Jason Cotta.

Lagkagehuset er skabt på baggrund af Jyllands største bager og Sjællands største bager, som i 2008 slog sig sammen under navnet Lagkagehuset. Steen Skallebæk var bagermester fra Jylland og Ole Kristoffersen fra Sjælland.

Siden er det gået stærkt for kæden, som den kapitalfonden Nordic Capital i dag ejer majoriteten af, og som har udviklet sig til en millionforretning med 97 butikker herhjemme og 3.000 medarbejdere.

I januar 2017 åbnede selskabet sin første butik i London, hvor den nu har 11 butikker, og i januar åbnede kæden den første butik på Manhattan i New York. Navnet Lagkagehuset klinger dog knap så godt på engelsk. Butikkerne i både England og USA hedder derfor Ole & Steen, opkaldt efter stifterne af kæden, selv om de i sommeren 2017 solgte deres sidste aktier i foretagendet.

Lagkagehusets omsætning rundede sidste år den gyldne milliardmilepæl. Mens omsætningen de seneste år har været på himmelfart, havde selskabet i 2018 et stort underskud på 181,9 mio. kr. på bundlinjen. Det skyldes dog primært store afskrivninger på goodwill i kølvandet på ejerskiftet samt store investeringer.