Kriseramte pelsavlere lukker og slukker for minkmode

Coronakrisen har gjort det svært at sælge eksklusive modeprodukter lavet af danske mink. Pelsdyravlerne tager derfor nu konsekvensen og lukker designermærket Oh By Kopenhagen. Allerede sidste år havde selskabet dog millionunderskud.

Det er ikke nemt at være pelsdyravler i en coronatid. Nu lukker og slukker avlerne i Kopenhagen Fur det modeselskab, de i 2012 etablerede under navnet Oh By Kopenhagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske pelsdyravlere gennemgår lige nu en historisk krise med aflivning af over en milllion mink på grund af risikoen for coronasmitte.

Og nu får krisen endnu et offer: Det danske modeselskab Oh By Kopenhagen, der ejes af pelsdyravlerne, lukker og slukker.

Adm. direktør i pelsdyravlernes fælles auktionsselskab Kopenhagen Fur, Jesper Lauge Christensen, bekræfter lukningen i en e-mail til Jyllands Postens erhvervsmedie Finans, der har historien.

»Vores store satsning i Oh By Kopenhagen Fur var en centralt beliggende butik i Københavns Lufthavn. Trafikken i butikken faldt til nul fra den ene dag til anden, da corona lukkede verden ned. Vi kunne ikke i overskuelig fremtid se, at der igen ville komme trafik i butikken, og det har vi taget den fulde konsekvens af og lukket selskabet,« fastslår Jesper Lauge Christensen i en kommentar til mediet.

Også på hjemmesiden annoncerer Oh By Kopenhagen selv nyheden:

»Oh by Kopenhagen Fur er lukket. Tak for jeres kærlighed og støtte.«

Danske politikere har løbende reklameret for Kopenhagen Fur. Her er det Venstres Eva Kjer Hansen, der går catwalk i minkpels på Folkemødet i 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix.

Masseaflivning af mink undervejs

Kopenhagen Fur er verdens førende inden for produktion og salg af minkskind til blandt andre pelsproducenter og modehuse.

I 2012 udvidede pelsavlerne med det nye forretningsområde Oh By Kopenhagen fra at være råvareleverandør til også at have et modehus med direkte salg af modeprodukter til kunderne.

Den danske branche for pelsdyravl er hårdt ramt af covid-19, eftersom mink på en stribe besætninger i landet har vist sig at være smittet.

I de kommende uger skal flere end 1,3 millioner mink ifølge Fødevarestyrelsens hjemmeside aflives, fordi der er fundet covid-19 i besætningerne.

Allerede sidste år havde modeselskabet dog et millionunderskud.

Seneste årsregnskab fra 2018/2019 fra Oh By Kopenhagen viste i foråret et underskud før skat på 15 millioner kroner. Modeselskabet havde også på daværende tidspunkt en negativ egenkapital, skriver Finans.