Konkurs truer Magasins britiske ejer

Den britiske stormagasinkæde Debenhams, der også ejer Magasin i København, er i økonomiske vanskeligheder og har nu søgt om konkursbeskyttelse. Men det kommer ikke til at ramme danske Magasin, lyder det fra økonomidirektøren.

Magasin du Nord på Kongens Nytorv i København. Flere nyhedsmedier melder nu om, at den britiske kæde, som ejer Magasin i København, er truet af konkurs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den britiske stormagasinkæde Debenhams, der har 22.000 er ansatte på verdensplan, kæmper for livet.

Nu søger selskabet om konkursbeskyttelse, således at kæden ikke bliver mødt af juridiske krav, som kan sende selskabet mod en konkursbegæring.

Det skriver Sky News og nyhedsbureauet Reuters.

Til BBC siger chefen for varehuskæden, Stefaan Vansteenkiste, at valget om at søge konkursbeskyttelse er »uden fortilfælde«.

»Vi har taget dette skridt for at beskytte vores forretning, vores ansatte og andre vigtige interessenter,« siger Stefaan Vansteenkiste.

Debenhams har allerede lukket 22 butikker, heraf 19 i januar. Det betyder, at 700 har mistet jobbet. Yderligere 28 af de resterende 141 butikker står nu også i kø til at lukke permanent til næste år, skriver Sky News.

Størstedelen af de ansatte er dækket ind af de britiske myndigheder, der betaler 80 procent af deres løn i tre måneder som en del af beredskabet mod coronavirussen.

Truslen om konkurs sker efter længere tid med økonomisk krise hos Magasins ejer. Til trods for dette havde den danske del af stormagasinkæden ellers planer om at indtage Europa med en ny webbutik og et ottende stormagasin på den anden side af Øresund.

Inden coronakrisen voksede Magasins onlinesalg hurtigt og fyldte mere end ti pct. af omsætningen på 2,9 milliarder kroner. Salget i de syv fysiske stormagasiner i det seneste regnskab var dog faldende, og derfor har satsningen på nethandel ifølge Magasins økonomidirektør, Peter Fabricius, været særdeles vigtigt, skrev Berlingske i februar.

At Magasins britiske ejere, Debenhams, har søgt om konkursbeskyttelse, er ikke noget, der kommer til at påvirke Magasin, oplyser Magasin i en pressemeddelelse.

»Vi er ikke berørte af situationen, og det bliver vi heller ikke. Magasin er en selvstændig forretning, som har været i Danmark i mere end 150 år. Jeg kan love alle, at vi også er her på den anden side af Corona-krisen,« lyder det fra Peter Fabricius.