Kinas økonomiske opbremsning kan skade amerikanske selskaber

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktierne faldt hos flere amerikanske selskaber med aktivitet i Kina, efter at elektronikgiganten Apple udtalte, at Kinas økonomiske opbremsning havde bidraget til selskabets faldende salgstal.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Med udsigt til offentliggørelsen af kvartalsregnskaber fra flere amerikanske selskaber, vil det nu vise sig, hvordan Kina har påvirket salget hos de amerikanske selskaber. Blandt afgørende faktorer er selskabernes kinesiske kundekreds, samt hvor stor konkurrencen er i Kina.

Mens et selskab som Starbucks, der oplever stor konkurrence, venter en svækket vækst, melder sportstøjsproducenten Nike om en øget fortjeneste.

Den kinesiske fremstillingssektor har været nedadgående siden udgangen af 2017, hvilket skyldes lavere investeringer fra privatsektoren. Væksten for det kinesiske detailsalg faldt i november til det laveste niveau i 15 år.

»Vi går nu ind i en svær tid. Den opbremsende økonomi og modvind fra handelskrigen har skabt et meget mere dystert miljø,« siger Leland Miller, der er administrerende direktør i China Beige Book International, til avisen Wall Street Journal.

Amerikanske selskaber, der konkurrerer i Kina, går ifølge Brad Setser, der er seniorforsker i Council on Foreign Relations, typisk efter mere velhavende kunder. Det er samtidig den kundekreds, hvor opbremsningen er mest fremtrædende, og Brad Setser venter, at selskaber, der sælger til den økonomiske elite i Kina, vil komme under pres.

/ritzau/FINANS