Keramiker frifindes efter anklager fra Bitz

Horsens-keramikeren Kasper Würtz er mandag blevet frifundet for anklage om æreskrænkelse.

Christian Bitz er ikke blevet æreskrænket af Kasper Würtz, har retten vurderet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Anthony Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag formiddag blev der sat et foreløbigt punktum i retsstriden mellem Kasper Würtz og Christian Bitz.

Sø- og Handelsretten har nemlig besluttet, at Kasper Würtz skal have en erstatning på i alt 6,4 millioner kroner plus sagsomkostninger på lidt over 1,7 millioner kroner fra Christian Bitz og grossistvirksomheden F & H A/S.

Men Kasper Würtz var også blevet anklaget for at have overtrådt straffelovens paragraf om æreskrænkelse – en anklage, der blev rejst af Christian Bitz samt F & H i sagen om plagieret keramik.

Den anklage er han blevet frifundet for.

Og det vækker glæde hos SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder.

»Det er glædeligt, at Sø- og Handelsretten afviser det modangreb, som Bitz og F&H satte ind, hvor de krævede erstatning, fordi den blæst som Kasper Wúrtz skabte om sagen, angiveligt havde beskadiget deres brand. Det er helt korrekt vurderet af Sø og Handelsretten at hælde den påstand ned af brættet,« siger Jeppe Rosenmejer, chefjurist i SMVdanmark.

Af mandagens dom fremgår det desuden, at politiet har afvist at rejse sigtelse mod Kasper Würtz, efter at modparterne anmeldte ham for falsk forklaring.

Sagen begyndte i 2016, hvor ernæringseksperten sendte sit stel af kopper, skåle og tallerkener i butikkerne i samarbejde med grossisten F&H.

Kasper Würtz mente, at stellet lignede hans eget rigtig meget, og det fik ham til samme år at sagsøge Christian Bitz – et søgsmål om plagiat, han har vundet i landsretten, hvor retten krævede, at F&H og Christian Bitz skulle destruere det lager af ulovligt kopierede varer, som de måtte besidde.

Derudover skulle F&H og Christian Bitz for egen regning få optrykt begrundelsen for landsrettens afgørelse i et landsdækkende livsstilsmagasin.

Retsopgøret mellem den landskendte sundhedsguru Christian Bitz og Horsens-keramikeren Kasper Würtz har adskillige gange været i offentlighedens søgelys.

Blandt andet i DR-programmet »Kontant«, hvor det kom frem, at F & H A/S havde bedt en kinesisk producent om at få Bitz' produkter til at ligne Kasper Würtz' keramik så meget som muligt.

Nu er der sat et foreløbigt punktum, men dommen kan dog fortsat ankes til Sø- og Handelsretten.