Jesper Buch i coronamodsvar: Arrangerer to iværksætterevents – det ene i Legoland

De seneste fem år har Jesper Buch afholdt det højtprofilerede iværksættertræf Seedster på den spanske solkyst. Han mener, at coronakrisen har givet endnu mere grund til at »stå sammen«, og derfor lancerer han et ekstra arrangement i Legoland næste år.

Jesper Buch er iværksætter og grundlægger af Just Eat. Her fotograferet i sit hjem på Frederiksberg. Til foråret står han som arrangør af et iværksætterarrangement i Legoland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Coronakrisen har skabt et endnu større behov for, at det danske iværksættermiljø står sammen. Derfor er Jesper Buch i fuld gang med at arrangere det højtprofilerede arrangement Seedster, som han i 2021 vil afholde to udgaver af.

De seneste fem år er flere hundrede danske iværksættere fløjet til den spanske solkyst, hvor arrangementet traditionelt er blevet afholdt.

Det samme er planen i oktober 2021, hvor Seedster 7.0 med tilnavnet »Southside« bliver afholdt i Marbella, hvor Jesper Buch har en villa.

Men der kommer også en 6.0 med tilnavnet »Northside«, som bliver afholdt på dansk jord. Nærmere bestemt i Billund, hvor op mod 450 iværksættere forventes at indtage Legoland i marts 2021.

Det fortæller Jesper Buch, der er kendt som stifter af Just Eat og investor i det populære TV-program »Løvens Hule«. Dermed udvides konceptet markant næste år.

»Jeg håber, at Billund kommer til at stikke fuldstændig af. Der er nogle fede forhold med plads til mange mennesker, så det er jeg ret oppe at køre over,« siger Jesper Buch.

Jesper Buch blev kendt som stifter af Just Eat, som han siden solgte og blev mangemillionær af. I dag er han aktiv investor bl.a. i det populære TV-program »Løvens Hule«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup.

Arrangementets afholdelse forudsætter naturligvis, at det er muligt at samle op til 500 personer på det tidspunkt.

»Ingen går fri af det her«

Beslutningen kommer efter flere måneders coronakrise, der har ramt erhvervslivet hårdt. Således også iværksætterne, og derfor mener Jesper Buch, at der er behov for at »stå sammen«.

»Der er virkelig mange, som er pressede, og der er ingen, der går fri af det her. Alle bliver ramt på den ene eller anden måde, og spørgsmålet er, om vi har set det hele endnu. Det bliver lidt uhyggeligt at se, når hjælpepakkerne stopper – om vi ser et hav af konkurser og så videre,« siger han og tilføjer:

»Derfor synes jeg, at det er vigtigt, vi står sammen, og det her arrangement er en af måderne, vi kan gøre det på. Vi ved, at rigtigt mange kommer for netværkets skyld, og jeg vil gerne være med til at gøre noget på en eller anden måde.«

Der er tale om to forskellige arrangementer, hvor program, oplægsholdere, mentorer og så videre vil være forskellige.

Jesper Buch afholdt i marts for femte år i træk iværksætterbootcampen Seedster i det sydlige Spanien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Alexander Nobel/Seedster.

Dette års arrangement endte med at blive afkortet med en enkelt dag, da det blev afholdt i begyndelsen af marts, da krisen i både Danmark og Spanien for alvor tog fart.

Jesper Buch oplyser, at alle kom hjem fra Spanien i god behold i den forbindelse. En af deltagerne viste sig at være smittet med virussen, men han valgte at gå i frivillig karantæne, inden programmet officielt begyndte.

Kan afføde nye ideer

Jesper Buch fortæller, at der i Legoland blandt andet bliver mulighed for, at nogle af oplæggene kan afholdes i en 4D-biograf, ligesom der etableres en scene mere, der får navnet The Pitch Box, hvor deltagerne i bedste »Løvens Hule«-stil kan tilmelde sig på forhånd og få lov til at pitche deres virksomhed foran en række investorer.

Han peger på, at netop coronakrisen kan være med til at afføde nye ideer blandt iværksætterne.

»Folk er tvunget til at tænke skævt. De har været i skyttegraven og har brugt mange timer på tankevirksomhed, fordi de har været presset til det. Det udløser selvfølgelig en masse nye ideer og nogle ændringer i virksomhedernes DNA. Nogle bukker under, men nogle kommer også styrket ud på den anden side af det her,« siger han.

Jesper Buch er i dag investor i en lang række startups, blandt andet via sin deltagelse i »Løvens Hule«.

»Det vigtigste er, at vi forsøger at være aggressive i stedet for at sidde og hyle over tingene. Jeg har forsøgt at motivere dem i min portefølje til at sikre, at de ikke bløder alt for meget, og så få så meget cash, man kan, og forsøge at være aggressiv på den anden side af krisen i form af vækst på de markeder, man er på, eller andre nye tiltag,« siger Jesper Buch.

Han satser på, at der næste år kan være større forsamlinger igen.

»Så kan vi igen samle styrkerne og måske være sammen om at skabe et eller andet og hjælpe hinanden med viden. Der er en særlig energi på Seedster, og det er blevet til en bevægelse. Det vil vi gerne beskytte for enhver pris, og det mener jeg er en af styrkerne ved at rykke det til Danmark i starten af året og så komme til Spanien i slutningen af året,« siger Jesper Buch.

Han har flere gange i forbindelse med tidligere års udgaver af Seedster forklaret, at arrangementet skal være med til at fremme iværksætteriet og er en måde at betale tilbage til iværksættermiljøet på.

Jesper Buch havde egentlig planlagt at stoppe som investor i »Løvens Hule« efter dette års sæson, der var nummer fem af sin slags. Han har siden ombestemt sig og vil alligevel være at finde på skærmen i sjette sæson – ligeledes som følge af coronakrisen.

Traditionelt er Seedster blevet afsluttet med en stor fest i Jesper Buchs private villa i Spanien, Casa Viva, hvor alle skal være klædt i hvidt.