Irma får sin første kvindelige direktør

52-årige Charlotte Nilsson Norby skal stå i spidsen for dagligvarekæden Irma, som driver 68 butikker i hovedstadsområdet.

Charlotte Nilsson Norby, 52 år, bliver kædedirektør for Irma. Hun kommer fra jobbet som direktør i Løgismose Meyers. PR-foto Fold sammen
Læs mere

For første gang i Irmas 135-årige historie bliver det nu en kvinde, der skal styre kæden og dens 68 butikker.

Irma, der de seneste år har centreret sine butikker i og omkring København, får nemlig 52-årige Charlotte Nilsson Norby som kædedirektør.

Hun kommer fra jobbet som direktør i fødevarevirksomheden Løgismose Meyers, hvor hun har haft ansvaret for Løgismose.

Irma, der er ejet af dagligvaregiganten Coop, har de seneste år satset massivt på de kvalitets- og klimabevidste forbrugere i København, og kæden præsenterede for nylig en ny strategi, der skal gøre kæden førende på salget af plantebaserede produkter.

Ifølge Coop-topchef Kræn Østergaard Nielsen skal den nye Irma-direktør »udbygge forspringet som den mest innovative dagligvarekæde i Danmark med den bedste kvalitet i varer og service«.

»Charlotte har netop den erfaring med og kærlighed til varerne, der er så afgørende i Irma,« siger han i en pressemeddelelse.

Store ledelsesændringer i Coop

Charlotte Nilsson Norby afløser Søren Steffensen. Han var én blandt flere direktører, som forlod Coop ved årsskiftet. Det skete som en konsekvens af den omfattende organisationsændring, som den nye topchef, Kræn Østergaard Nielsen, i efteråret præsenterede. Flere medarbejdere skulle ud i kæderne, og i stedet skulle der være færre på hovedkontoret.

Konkret varslede han 40 nye stillinger i kæderne og 70 færre stillinger i hovedkontoret. Ud røg også koncerndirektør Stina Glavind, konceptdirektør Mikkel Banke Karlsson, supply chain-direktør Nicolaj Boysen, Fakta-direktør John Hornbech Christensen og hr-direktør Jens Romundstad, der blev landskendt for sin deltagelse som Biker-Jens i den første udgave af realityprogrammet »Robinson Ekspeditionen« i 1998.

»Vi må desværre sige farvel til meget dygtige og engagerede medarbejdere. Men med de store udfordringer, hele dagligvarehandlen står foran, hvor vi i Coop investerer massivt i bedre kundeoplevelser, grøn omstilling og ny teknologi, der kan styrke kundernes oplevelse, når de handler hos os, er det nødvendigt, at vi bruger færre ressourcer i baglandet og flere tættere på kunderne,« udtalte Kræn Østergaard Nielsen i forbindelse med ændringerne.

Irma har i en årrække været udfordret på sine økonomiske nøgletal, og Søren Steffensen stoppede som Irma-direktør samtidig med, at der blev gennemført store besparelser i kæden i form af en stor ændring af ledelseslaget, hvor flere butikker blev lagt under én butikschef.

I 2018 måtte der også slankes i kæden, da Coop lukkede 11 Irma-butikker og fyrede 185 medarbejdere.

Den nye Irma-direktør havde før jobbet hos Løgismose Meyers en ti år lang karriere i det fælles nordiske indkøbsselskab Coop Trading. Før det var hun 12 år i den globale fødevarevirksomhed Mars. Om det nye job siger Charlotte Nilsson Norby:

»Jeg ser frem til sammen med teamet i Irma og det stærke bagland i Coop at styrke Irmas ikoniske brand og position i markedet«.

Charlotte Nilsson Norby begynder i Irma 16. april.