Ny topchef i Coop fyrer chefer og varsler ændringer i butikkerne

Kræn Østergård Nielsen vil sætte et nyt hold i ledelsen af Coop, og der skal flere medarbejdere ud i frontlinjen i den kundeejede butikskæde.

Kræn Østergård Nielsen er som ny topchef i Coop begyndt at sætte sit hold på chefgangen. Her ses han i sit tidligere job som direktør for Coop Teknologi i 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Coops nye topchef har nu taget fat på at sætte sit eget ledelseshold og sit eget præg på landets eneste kundeejede butikskæde med blandt andet Kvickly, SuperBrugsen, Irma og Dagli'Brugsen.

Kræn Østergård Nielsen sender nu flere medarbejdere ud i kæderne og skærer ned på hovedkontoret – konkret med 40 nye stillinger i kæderne og 70 færre stillinger i hovedkontoret.

Det fremgår af en meddelelse fra Coop, og ændringerne skal være med til at gøre virksomheden mere decentral og lægge flere kræfter derud, hvor kunderne befinder sig: ude i butikkerne.

»Vi står i den måske hårdeste konkurrencesituation nogensinde. Vores svar skal være, at vi vil være den virksomhed, hvor kunderne oplever, at de får mest for deres penge. Som kundeejet virksomhed skal vi være de bedste til at lytte til kunderne og bedst til at leve op til deres ønsker,« siger Kræn Østergård Nielsen i meddelelsen.

Udskiftningerne i ledelsen betyder blandt andet, at flere tidligere medlemmer af koncernledelsen vender tilbage. Således ansættes der en koncerndirektør for Kvickly, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen i direktionen, og det bliver Allan Kristoffersen, der kommer fra en stilling som retaildirektør i Matas og har en fortid i Coop.

Biker-Jens fratræder

Som kædedirektør for Kvickly er udnævnt Torben B. Andersen, der hidtil har været kædedirektør for Dagli'Brugsen, mens Jesper Gottschalck Jensen bliver kædedirektør for SuperBrugsen.

Kædedirektøren for Dagli'Brugsen er endnu ikke fundet. Men ny kædedirektør for Coop 365 & Fakta er Thomas Nielsen, der kommer fra jobbet som adm. direktør for isenkramkæden Kop & Kande og afløser John Hornbech Christensen, som fratræder.

Endelig mangler Irma også at få en permanent afløser for direktør Søren Steffensen, der fratræder.

Der skiftes også ud på en lang række andre chefposter i hovedkvarteret, og blandt andre HR-direktør Jens Romundstad, der blev landskendt for sin deltagelse som Biker-Jens i den første udgave af realityprogrammet »Robinson Ekspeditionen« i 1998, fratræder.

»Vi må desværre sige farvel til meget dygtige og engagerede medarbejdere. Men med de store udfordringer, hele dagligvarehandelen står foran, hvor vi i Coop investerer massivt i bedre kundeoplevelser, grøn omstilling og ny teknologi, der kan styrke kundernes oplevelse, når de handler hos os, er det nødvendigt, at vi bruger færre ressourcer i baglandet og flere tættere på kunderne,« siger Kræn Østergård Nielsen i meddelelsen.