Internethandelen rykker ind under Dansk Erhverv

Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) fusionerer med erhvervsorganisationen, som den allerede deler postadresse med.

Handelen på nettet er skudt i vejret under coronakrisen, og danskerne køber årligt for 150 milliarder kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHINA STRINGER NETWORK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske brancheforening for e-handelsvirksomheder, FDIH, bliver nu en del af erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

De godt 1.000 medlemmer af Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) har besluttet at fusionere med Dansk Erhverv, hvor FDIH fremover bliver til Dansk Erhverv Digital Handel. FDIHs administrerende direktør, Niels Ralund, fortsætter under de nye vinger som e-handelsdirektør.

»Vi samler de absolut stærkeste kræfter inden for onlinehandel ét sted, og det vil i den grad styrke Dansk Erhverv,« mener Brian Mikkelsen, der er administrerende direktør for Dansk Erhverv.

E-handel i Danmark for 150 mia. kr. om året

Den danske e-handel har en omsætning på omkring 150 milliarder kroner om året, og fire af fem danskere har de seneste tre måneder handlet på nettet.

FDIH, der blev stiftet i 1997 og har et sekretariat på 20 ansatte, deler allerede adresse med Dansk Erhverv.

»Vi deler allerede de samme holdninger til onlinehandel og bor under samme tag. Vores samarbejde har været fortrinligt i mange år. Vi er simpelthen ude i, at en plus en vil komme til at give mere end to. Synergieffekten vil blive stor,« mener FDIHs bestyrelsesformand, Anders Lindhardsen.

Dansk Erhverv er arbejdsgiverforening for omkring 16.000 medlemsvirksomheder.