IKEA køber ikonisk adresse på Oxford Street for milliardbeløb

Den tidligere Topshop-butik på Oxford Street i London bliver i efteråret 2023 hyllet ind i de blå-gule svenske farver. Der åbner IKEA nemlig – efter planen – sin nye butik i en bygning, koncernen har købt for over tre milliarder.

Det er i denne bygning på Londons Oxford Street, at IKEA rykker ind i efteråret 2023. Fold sammen
Læs mere
Foto: Isabel Infantes/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ud med tøj, sko og tasker og ind med Billy-reoler, saml selv-sofaer og svenske kødboller.

Der, hvor den engelske tøjkæde Topshop engang havde sin berømte butik på Oxford Street i London, flytter IKEA nu ind. I sidste uge meldte den svenske møbelgigant ud, at den har købt den ikoniske adresse Oxford Street 214 for 378 millioner pund svarende til godt 3,3 milliarder kroner.

Rygter om handlen florerede allerede i begyndelsen af september, men nu har IKEA altså gjort den officiel. Salget går endeligt igennem i januar, og IKEA planlægger at åbne butikken i efteråret 2023.

Peter Jelkeby, chef for IKEAs britiske og irske afdeling, siger, at butikken på Oxford Street er en del af virksomhedens strategi om at rykke ind i bykernerne og være tættere på en bredere skare af kunder.

Snart kan man købe de populære IKEA-varer på Oxford Street midt i London. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brandon Bell/AFP/Ritzau Scanpix.

»Selvom onlineshopping fortsat accelererer i et hurtigt tempo, vil vores fysiske butikker – store og små – altid være en væsentlig del af IKEA-oplevelsen,« siger han.

»At bringe IKEA til hjertet af Oxford Street – en af de mest innovative, dynamiske og spændende shoppingdestinationer i verden – er en direkte reaktion på ændringer i samfundet og et spændende skridt i vores rejse mod at blive et mere tilgængeligt IKEA,« tilføjer han.

IKEAs nye vartegn på Oxford Street strækker sig over syv etager og dækker 22.200 kvadratmeter.

Den nye beboer på Londons berømte indkøbsgade kommer i kølvandet på en lang række butikslukninger i forbindelse med coronapandemien. Store detailkæder som Debenhams, Next, River Island og Gap har alle lukket butikker på Oxford Street, mens Marks & Spencer og John Lewis ifølge The Guardian har ansøgt om at omdanne dele af deres varehuse til kontorer.