IBMs største opkøb får grønt lys af EU

Opkøbet af Linux-leverandøren Red Hat koster IBM 223 milliarder kroner.

Der er ingen indsigelser fra EU mod IBMs køb af den amerikanske softwareproducent Red Hat, der står bag sin egen udgave af Linux-styresystemet. Arkivfoto: Mauritz Antin, EPA/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MAURITZ ANTIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IBM får grønt lys af EUs konkurrencemyndigheder til sit hidtil største opkøb, hvor den amerikanske teknologi- og rådgivningsgigant bruger 34 milliarder dollars – 223 milliarder kroner – på at købe softwarefirmaet Red Hat.

Opkøbet af Ret Hat, som står bag Linux-versionen af samme navn og er stiftet i 1993, skal styrke IBMs softwaretilbud, hvor giganten forsøger at få flere kunder ind på en abonnementsordning som følge af, at det almindelige softwaresalg falder, ligesom brugen af de store mainframeservere, som IBM blev stor på, viger.

EU-Kommissionen mener ikke, at opkøbet vil få betydning for konkurrencen på området og har derfor sagt god for den store handel, der som andre store handeler skal godkendes af konkurrencemyndigheder verden over.

IBM har tidligere foretaget store opkøb. I 2013 købte IBM infrastrukturleverandøren Softlayer for to milliarder dollars, i 2015 blev vejrtjenesten Weather Channels data købt for mere end to milliarder dollars, og i 2008 blev den canadiske leverandør af erhvervssoftware Conos købt for fem milliarder dollars.