I flere år er Noma blevet mødt med kritik – nu annoncerer restauranten ændrede forhold for ansatte

Noma har i flere år mødt kritik for sin praktikantordning, hvor kokke og andre ansatte fra udlandet kan arbejde i tre måneder – ulønnet vel at mærke. Men nu tager restauranten bladet fra munden og melder ændringer i det nye år.

Flere hundrede praktikanter arbejder hvert år i den verdenskendte restaurant Noma. Personerne på billedet har ikke noget med artiklen at gøre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thibault Savary/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag kan man læse i det britiske medie Financial Times, at ansatte i flere af Københavns mest anerkendte restauranter arbejder til en løn, der gør det svært for dem at leve.

Blandt andet går kritikken på, at den københavnske toprestaurant Noma hvert år har flere hundrede håbefulde værter og kokke under vingerne – uden at de ansatte får så meget som én krone i løn.

Artiklen kommer oven på flere års kritik af Noma, som Berlingske også beskrev for 12 år siden. Dengang forholdt fagforbundet 3F sig yderst kritisk til ordningen og pegede på, at det ikke er i overensstemmelse med danske arbejdsforhold.

Flere af Nomas ansatte kokke arbejder som såkaldte volontører. De arbejder altså i perioder som ulønnede praktikanter.

Dengang lød svaret fra Noma, at det skal ses som en »slags studieophold«, som giver dem ny erfaring.

»Det er på den måde, alle de dygtige kokke kommer frem i verden på. De tager ud i verden og opsøger de restauranter og kokke, som de ser op til, og hvor de ved, de kan lære helt vildt meget,« forklarede Svend Rasmussen, der dengang var TV 2s gastronomiekspert, om fænomenet.

Ny ordning på vej

Volontørerne gør det da også ofte for at få en fod indenfor hos de prestigefyldte restauranter og skrive det på cv’et.

Men nu fortæller Noma til Berlingske, at de vil ændre deres praktikordning.

»Innovation og positiv forandring har altid været grundlaget for Noma, og derfor arbejder vi også løbende med at forbedre forholdene for vores medarbejdere og team,« skriver Nomas direktør, Peter Kreiner, i en e-mail.

Fra årsskiftet vil praktikanterne ikke længere være ansat i tre måneder, som det ellers hidtil har været kutyme hos restauranten.

Nu bliver de i stedet ansat i seks eller 12 måneder, og som noget nyt vil de også modtage en løn på 20.000 kroner.

Peter Kreiner har været direktør for Noma siden 2007.

Pandemien var en hindring

Ifølge Noma har det været planen i flere år, men coronapandemien har forsinket handling. Peter Kreiner skriver desuden, at restaurationsbranchen er præget af lange arbejdsuger, som praktikanterne også oplever. Af artiklen fra Financial Times fremgår det, at praktikanterne skriver under på en 37-timers arbejdsuge, men at de i virkeligheden ender med at arbejde mere end 70 timer ugentlig.

»Men det er en af de ting, vi har fokus på, hvordan vi kan forbedre,« skriver Peter Kreiner.

Han pointerer desuden, at grundet restaurantens ambitionsniveau bliver Noma aldrig en »normal arbejdsplads«, men det betyder ikke, at alle rygter og historier om den er lige korrekte.

Flere arbejdsgivere har i den seneste tid haft svært ved at tiltrække nye medarbejdere, og som en gulerod har det medført højere lønstigninger for mange.

»Vi tiltrækker nogle af de mest ambitiøse mennesker i branchen, og derfor har vi ikke blot en forpligtigelse til løbende at forbedre arbejdsforholdene, men også til at sætte barren højt. Og derfor ser vi først og fremmest indad, når vi kritiseres,« skriver Peter Kreiner.