Hun styrer milliardvirksomhed – og der er blot 71 af hendes slags på prestigefyldt liste

Susanne Mørch Koch er en ud af blot 71 kvindelige topchefer i landets 1.000 største virksomheder. Se listen med de kvindelige administrerende direktører her.

Susanne Mørch Koch er administrerende direktør for Tivoli, der har en markedsværdi på 4,7 milliarder kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR/Agnete Schlichtkrull
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tivolis topchef Susanne Mørch Koch blev allerede administrerende direktør i en alder af 42 år.

Men selvom det efterhånden er fem år siden, at hun fik sit første job i toppen af dansk erhvervsliv som topchef for Danske Spil, er der ikke kommet mange flere kvinder til.

På trods af diverse skåltaler og løfter om en større kønsdiversitet i landets virksomheder, er der blevet længere mellem de kvindelige topchefer på Berlingskes liste over landets 1.000 største virksomheder – Guld 1.000.

Mens der i 2019 var 75 kvindelige topchefer ud af 1.000 administrerende direktører, er der i år 71.

I 2009 var der 33 kvindelige topchefer i landets største virksomheder, som er målt på omsætning. Dermed er der nu 38 flere kvindelige topchefer end for 12 år siden.

Fra det danske eliteindeks, C25, er der to kvindelige administrerende direktører. Det er medicinalgiganten Lundbeck, der har Deborah Dunsire som topchef, mens biotekvirksomheden Novozymes' administrerende direktør er Ester Baiget Arnau.

Også Kathrine Forsberg, der er topchef for Nordens største IT-selskab, Atea, er at finde på listen. Hun mener, at det går alt for langsomt med at få flere kvinder til tops.

»Vi har talt om manglen på kvindelige ledere i årevis, og alligevel går det alt for langsomt. Vi er jo på et helt forkert niveau,« siger hun i et større interview.

Se den fulde liste over de 71 kvindelige topchefer her: