H&M-rival er gået i betalingsstandsning

Forever 21 er gået i betalingsstandsning, og modekæden skriver sig således ind i en kedelig statistik over forretninger, der må se sig slået af onlineshoppingens indtog og de deraf ændrede forbrugsvaner.

Forever 21 er gået i betalingsstandsning, og modegiganten bliver formentlig dermed endnu en i rækken af virksomheder, der lider den butiksdød, som øget onlineshopping har medført. Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer/AFP/Ritzau Scanpix

Rettelse: Det har tidligere fremgået i denne artikel, at Forever 21 er gået konkurs. Berlingske beklager fejlen.

Butikkernes små prøverum er blevet byttet ud med et par hurtige klik med musen. Mens onlineshopping sparer en masse tid for forbrugerne, der ved at handle hjemme fra sofaen undgår kø ved kassen og baks med at få tøj af og på i prøverummet, så presser den øgede onlineshopping forretningerne i en sådan grad, at flere af dem er nødsaget til at lukke.

Det er den virkelighed, som den amerikanske modekæde Forever 21, der i mere end tre årtier har solgt lavpristøj, nu har måttet tage konsekvensen af. Butiksdøden har betydet, at kæden er gået i betalingsstandsning efter flere måneders kamp mod at gå konkurs.

Forever 21 skriver sig dermed ind i en kedelig statistik over virksomheder, der ikke har formået at følge med, i takt med at onlineshoppingen vandt indpas. På listen kan man også finde andre store kanoner som eksempelvis legetøjskæden Toys 'R' Us og Sears Holdings Corp. Begge har på trods af tidligere tiders succes måttet indgive en konkursbegæring.

I forbindelse med betalingsstandsningen har Forever 21 påberåbt sig rettighederne beskrevet i kapitel 11 i den amerikanske konkurslov. Det betyder, at virksomheden er beskyttet mod krav fra kreditorer, mens parterne forsøger at finde en løsning på at få genoprettet økonomien og få betalt diverse udeståender.

Det skriver det britiske medie The Guardian.

178 forretninger lukker i USA

Forever 21 er i dag til stede i 57 lande over hele verden, og man regner med at lukke mindst 350 ud af kædens 815 butikker. En stor del af dem – 178 forretninger – befinder sig i USA.

I sidste uge kom det frem, at Forever 21 planlægger at lukke alle 14 butikker i Japan inden udgangen af den kommende måned, mens man også regner med at lukke kædens resterende filialer i Asien. Det samme gør sig gældende i Europa, mens man stadig regner med at fortsætte sit virke i Latinamerika.

Oprindeligt var Forever 21s koncept med superbilligt tøj rettet mod unge kvinder og store teenagepiger, men gennem tiden har kæden udviklet sig til også at tilbyde kollektioner til mænd, skotøj og kollektioner til plus size-kvinder.

Kæden blev stiftet i 1984 af ægteparret Do Won og Jin Sook Chang, der for blot seks måneder siden var på Forbes liste over milliardærer. Det er blot nogle få måneder siden, at kæden var ude i en mindre shitstorm, fordi de havde placeret vægttabsbarer i samtlige forsendelser, hvilket ikke faldt i god jord hos en række kunder.