Her er den hemmelige fil: Sådan truede 3Fere SAS-vikar i lufthavnen

Truslerne føj gennem luften, da to 3Fere ville have en midlertidig ansat til melde sig ind i 3F. Samtalen blev optaget og kan høres her.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hør hele den hemmelige lydfil øverst i artiklen.

En SAS-medarbejder i lufthavnen er blevet kraftigt truet til at melde sig ind i 3F, viser en optagelse fra 23. juli i år. Filen, der kan høres herunder, blev optaget af en vikar, da to hans kolleger spørger ham, hvorfor han ikke er medlem af 3F.

Vikaren, der er uddannet ingeniør, er medlem af ingeniørernes fagforening, IDA, og vil ikke skifte til 3F. I samtalen henviser han blandt andet til sin ret til selv at vælge fagforening, men det bliver afvist af de to kolleger.

Sagen har siden ført til en kraftig påtale til den ene af de to 3Fere. Han er samtidig blevet frataget sine tillidsposter i 3F.

I sidste uge fik vikaren en hovedrolle igen, da bagagemedarbejderne gik i strejke. Angiveligt skete det, fordi vikaren mødte på arbejde torsdag morgen. Strejken fortsatte også fredag. Torsdag bliver 22 fly påvirket og yderligere 34 om fredagen. Samlet berørte strejken 6.000 passagerer.

Årsagen var ifølge de strejkende ikke, at vikaren er medlem af en anden fagforening end 3F. Derimod blev strejken forklaret med, at han havde skabt utryghed på arbejdspladsen, fordi han ifølge de strejkende gentagne gange havde filmet flere af sine kolleger.

Tip os: Har du oplevet fagforeningspres? Skriv eller ring til journalist Lasse Friis på 25 45 46 92 eller lafr@berlingske.dk.