Her er Danmarks nye tobakskonge

Scandinavian Tobacco Group har fundet en ny mand, der skal sidde i spidsen for verdens største producent af cigarer og pibetobak. Den nye administrerende direktør er fra selskabets egne rækker.

Anders Colding Friis bliver nu erstattet som administrerende direktør i Scandinavian Tobacco Group. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny erhvervsmand skal for fremtiden sidde i chefstolen og rulle sin direktørcigar hos Scandinavian Tobacco Group A/S. Verdens største producent af cigarer og pibetobak har udpeget Niels Frederiksen som ny administrerende direktør.

Niels Frederiksen, der har haft flere ledende stillinger i koncernen som blandt andet koncerndirektør for virksomhedens globale værdikæde og inden da seniorådgiverm overtager cigartronen fra Niels Anders Colding Friis, der 1. marts 2015 tiltræder som administrerende direktør for smykkevirksomheden Pandora.

Niels Frederiksen er i dag direktionsmedlem og har mere end 15 års erfaring med tobak. »Analytisk stærk og resultatorienteret« og »en type der nemt vinder tillid hos medarbejdere, samarbejdspartnere og ejere« er blandt andet grunden til, at han er blevet valgt til posten, fortæller bestyrelsesformand Jørgen Tandrup:

”Niels Frederiksen har været med til at skabe den internationale virksomhed, som Scandinavian Tobacco Group i dag er blevet. Han var stærkt involveret i udviklingen af virksomhedens nuværende strategi og ankermand på fusionen og integrationen med Swedish Match. Senest har han gennemført flere større forandringer i vores globale supply chain,« siger han og fortsætter:

»Projektet er krumtappen i, at virksomheden øger sin lønsomhed og dermed kan fortsætte sin konsolidering af cigar- og pibe-
tobaksmarkedet igennem produktinnovation og udvalgte opkøb,” siger Jørgen Tandrup.

Niels Frederiksen er 50 år. Han er HD i marketing og kom i 1999 fra ØK til Scandinavian Tobacco Group A/S, der dengang gik under navnet Skandinavisk Tobakskompagni A/S.

Scandinavian Tobacco Group er ejet 51 procent af de danske fonde, Augustinus Fonden og Det Obelske Familiefond, der begge har været virksomme inden for tobak i mere end 250 år. 49 procent af koncernen er ejet af Swedish Match, som er noteret på OMX i Stockholm.