Han har vippet kendt amerikaner af pinden – her er verdens rigeste mand

Selvom amerikanske Jeff Bezos, der har stiftet giganten Amazon, har en formue på mere end 1.205 milliarder kroner, er han blevet væltet af pinden af en franskmand, som nu har indtaget pladsen som verdens rigeste.

Bernard Arnault er ikke så kendt i den brede offentlighed i Danmark som hans produkter, der omfatter Louis Vuitton, Christian Diori og Tiffany & Co samt champagnemærket Moët og cognacbrandet Hennessy. Værdien af hans konglomerat LVMH har netop sikret ham titlen som verdens rigeste foran Amazon-stifter Jeff Bezos. Arkivfoto: Eric Piermont/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har længe kørt godt for amerikanske Jeff Bezos. Han har stiftet det verdensomspændende internetfænomen Amazon, og for to uger siden var han en tur i rummet.

Men i denne uge blev han overhalet og er nu ikke længere verdens rigeste.

Selvom Jeff Bezos har en formue på mere end 1.205 milliarder kroner, er han rykket ned på en andenplads på Forbes' liste over verdens rigeste.

Den nye mand i toppen af listen er franskmanden Bernard Arnault, der står i spidsen for det multinationale konglomerat med luksusvarer LVMH. Franskmanden er ifølge Forbes 1.227 milliarder kroner værd.

LVMH ejer 75 af verdens største luksusmærker. Blandt andet Louis Vuitton, Christian Dior og Tiffany & Co. Fold sammen
Læs mere
Foto: YVES HERMAN.

Selvom Bernard Arnault er et relativt ukendt navn herhjemme, ejer han 47 procent af koncernen, som ejer en lang række af verdens største luksusmærker. Det gælder blandt andet Louis Vuitton, Christian Dior og Tiffany & Co samt champagnemærket Moët og cognacbrandet Hennessy. Koncernen har en markedsværdi på 2.503 milliarder kroner.

Amazons aktiekurs faldt

Det er dog ikke Jeff Bezos' tur til rummet, der har medført et tronskifte på rigelisten. Udskiftningen på førstepladsen skyldes i stedet, at Amazons aktie fredag i sidste uge faldt med mere end syv procent efter offentliggørelsen af selskabets halvårsregnskab. Både omsætningen i årets første seks måneder og særligt prognosen for omsætningen i tredje kvartal var lavere end analytikernes forventninger, og investorerne sendte derfor aktien ned.

Derudover har der været stor fokus på Amazons medarbejdere og deres arbejdsforhold, og selskabet har meddelt, at omkring en halv million ansatte vil få mere i løn, hvilket vil koste omkring seks milliarder kroner. Markedet forventer derfor også, at selskabets omkostninger vil stige fremover.

Jeff Bezos forlod i de tidlige 1990ere sit gode job på Wall Street, fordi han havde læst en rapport, der forudsagde, at internettet ville vokse 2.300 procent årligt. Derfor stiftede han Amazon, som i begyndelsen var en boghandel. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN.

Amazons aktiefald barberede ifølge Forbes 87 milliarder kroner af Jeff Bezos' formue og medførte, at Jeff Bezos rykkede ned på listen og overlod pladsen til Bernard Arnault. Det er ikke første gang, at Bernard Arnault har indtaget førstepladsen som verdens rigeste, og i maj og juni kæmpede han også med Jeff Bezos om førstepladsen.

Bernard Arnault har tidligere været langt nede på listen, men siden coronakrisen brød ud, er hans formue vokset med mere end 625 milliarder kroner.

Konglomerat LVMH, der blandt andet ejer luksusmærkerne Louis Vuitton, Gucci og Tiffany & Co samt champagnemærket Moët og cognacbrandet Hennessy, er vokset massivt de seneste år. Fold sammen
Læs mere