Google sender alle ansatte på hjemmearbejde efter muligt coronatilfælde

Internetgiganten har valgt at afprøve, om alle kan arbejde hjemmefra, efter at en ansat har fået coronaviruslignende symptomer.

De ansatte på Googles hovedkvarter i Dublin i Irland er blevet bedt om at arbejde hjemme tirsdag på grund af mulig coronasmitte. Arkivfoto: Peter Muhy/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internetgiganten Google har sendt alle sine 8.000 ansatte i Irland på hjemmearbejde.

Alle arbejder hjemme tirsdag for at afprøve, om det er muligt at holde forretningen kørende i Googles europæiske hovedsæde, hvis coronavirussen kommer tættere på. Størstedelen af dem vender tilbage til pinden igen onsdag – men ikke alle.

Ifølge det irske dagblad The Irish Times er én medarbejder nemlig blevet observeret med influenzalignende symptomer. Det er sådanne, som også kendetegner den frygtede coronavirus. Derfor skal en række medarbejdere blive hjemme i den kommende tid for en sikkerheds skyld, indtil det står klart, om medarbejderen faktisk er smittet.

Internt stormøde aflyst

»Vi fortsætter med at tage præventive skridt for at beskytte vores arbejdsstyrkes helbred og sikkerhed, og som led i dette har vi bedt vores folk i Dublin om at arbejde hjemmefra,« siger en Google-talsmand.

Det er ifølge avisen ikke første gang, at et Google-kontor er blevet lukket i en dag eller mere som følge af coronavirussen.

I sidste uge aflyste Google et internt markedsførings- og salgsmøde, som skulle have samlet tusinder af ansatte i Las Vegas i det sydvestlige USA.

Google havde ved årsskiftet 118.900 medarbejdere på verdensplan.