Google ramt af stort nedbrud

Problemer med at sende e-mails fra Gmail og gemme filer i Google Drive ramte brugerne torsdag. Årsagen kendes endnu ikke.

Google-brugere kan torsdag have problemer med at bruge deres programmer på grund af et større nedbrud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dado Ruvic
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internetgiganten Googles mange onlinetjenester har torsdag været ramt af omfattende problemer.

Fra store dele af verden rapporterede brugerne om problemer med at bruge e-mailprogrammet Gmail, lagre filer i Google Drive og skrive i tekstbehandlingsprogrammet Google Docs.

Problemerne begyndte tilsyneladende torsdag morgen, dansk tid, først klokken 13.10 kunne Google melde, at Gmail igen skulle virke for alle. Der er endnu ingen meldinger om, hvad årsagen til nedbruddet er.

»Vi beklager generne og takke jer for jeres tålmodighed og fortsatte støtte,« skriver Google i sin driftsopdatering.

Nogle problemer er løst

Meldingen fra Google kort før middag var, at Gmail nu igen virker »for nogle brugere, og vi forventer en løsning for alle brugere i den nærmeste fremtid«. Google noterede sig, at der hos mange var problemer med at sende e-mails, med at optage i møde- og chatprogrammet Meet, med at oprette filer i Google Drive og med at sende beskeder i Google Chat.

På Twitter skriver det også Google-ejede YouTube, at »vi oplever nogen forsinkelser med at uploade video«, og at der arbejdes på at få problemet løst.

En mindre skare af brugere har haft problemer med overhovedet at logge ind på deres Google-konto, men de fleste har ikke oplevet problemer med det.

Googles tjenester bruges af milliarder af brugere. Alle onlinetjenester oplever fra tid til anden udfald. De fleste er dog så kortvarige eller lokale, at de færreste bemærker dem.

Spotify ramt af forglemmelse

Den svenske musikstreamingtjeneste Spotify, der er verdens største, var således uvirksom i mere en time onsdag. Kun nogle få sekunder af sangene blev afspillet, før beskeden »Kan ikke afspille denne sang« dukkede op på skærmen. Ifølge flere medier skyldes fejlen, at Spotify havde glemt at forny et teknisk certifikat, som sikrer forbindelsen til Spotify.

I juli blev ejere af Apple-telefoner og -tablets ramt af et nedbrud, hvor Spotify, Tinder og en lang række andre online- og streamingtjenester ikke fungerede som følge af et problem i Facebooks softwareudviklingsværktøjer. Det bruges af mange til at administrere brugernes logind, også selv om man slet ikke bruger Facebook.