Flere cykelburgere i fremtiden: Takeaway-succes får trecifret millionbeløb

Den finske takeaway-komet, Wolt, vil indtage flere lande i Europa efter en investering i næsten milliardklasse fra blandt andre Facebook-stifteren Mark Zuckerbergs pengemænd.

De finske iværksættere bag madappen Wolt får en treciftret millionindsprøjtning fra investorer, der blandt andre tæller Facebooks stifter, Mark Zuckerbergs, pengemænd. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De blå cykelbude, der har rygsækken fyldt med mad til sultne kunder, har landet knap 870 mio. kroner i nye investeringer.

Cykelbudene går under navnet Wolt og er en startup virksomhed fra Finland, der via en app gør det muligt for kunder at bestille mad fra et hav af populære spisesteder. På ganske kort tid spredte konceptet sig fra Helsinki til Stockholm og Tallin og videre til København, hvor madappen har været godt etableret i snart to år.

Den nye investering til takeaway-servicen blev ledet af Iconiq Capital - et firma, der investerer penge for velkendte Silicon Valley-iværksættere herunder grundlæggeren af Facebook, Mark Zuckerberg. Det skriver Bloomberg.

Derudover har en række andre virksomheder og kapitalfonde også investeret i den finske madapp.

Tusind nye medarbejdere

Siden etableringen i Norden er det gået stærkt for de finske iværksættere, der har spredt sig til 53 byer fordelt på 15 lande. Herunder også flere byer i Danmark.

Med de nye investeringer er planen at øge den europæiske ekspansion og dermed tilføje nye byer og lande samt at kunne finansiere ansættelsesbonus. Derudover vil selskabet investere »tungt« i markedsføring og forventer oveni at ansætte 1.000 nye medarbejdere i løbet af de næste 18 måneder. Sådan lød det fra Wolts 29-årige medstifter Miki Kuusi ifølge Bloomberg.

Ifølge Wolts seneste regnskab har selskabet det seneste år oplevet en markant fremgang.

Bruttofortjenesten blev tredoblet, og bundlinjen gik fra et underskud på 185.000 kr. til et overskud på en halv mio. kr.