Endnu en topdirektør forlader Mærsk

Nummer to i Mærsk-koncernen, svenske Carolina Dybeck Happe, stopper i løbet af 2020. Hun har takket ja til et job som finansdirektør i det amerikanske industrikonglomerat General Electric.

»Carolina Dybeck Happe har besluttet at søge en anden udfordring uden for selskabet og vil forlade A.P. Møller - Mærsk senest med udgangen af november 2020,« skriver Mærsk i en meddelelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

Carolina Dybeck Happe stopper som finansdirektør i A.P. Møller - Mærsk. Det sker, blot få uger efter at operationel direktør Søren Toft valgte at forlade den store danske virksomhed.

Svenske Carolina Dybeck Happe, der kom til A.P. Møller - Mærsk i januar 2019, skifter til et job som finansdirektør i General Electric, der er en af verdens største virksomheder.

»Carolina Dybeck Happe har besluttet at søge en anden udfordring uden for selskabet og vil forlade A.P. Møller - Mærsk senest med udgangen af november 2020,« skriver Mærsk i en meddelelse.

Generel Electric bekræfter i en meddelelse, at Dybeck Happe er selskabets nye finansdirektør.

»Carolina er en erfaren global finansdirektør med en stærk historik, hvor hun har leveret resultater og skabt værdi. Efter en stringent global søgeproces er jeg glad for at byde Carolina velkommen til GE,« hedder det i en udtalelse fra H. Lawrence Culp, der er topchef og bestyrelsesformand for GE.

Carolina Dybeck Happe glæder sig til skiftet, fremgår det af meddelelsen fra GE.

»Jeg har beundret GEs team, teknologi og globale netværk og brand, og jeg er spændt på at begynde i virksomheden på et tidspunkt med betydelige muligheder for selskabet. Jeg ser frem til at arbejde med Larry og resten af holdet for at bringe GE fremad i selskabets finansielle, driftsmæssige og kulturelle transformation,« udtaler Carolina Dybeck Happe i meddelelsen.

Søren Toft, der var operationel direktør, stoppede i Mærsk for at blive topchef hos konkurrenten MSC.

Per Hansen, investeringsdirektør i Nordnet, vurderer, at det kan være et godt tidspunkt at sætte en helt ny ledelse i Mærsk.

»Mærsk vil kunne hævde, at andre selskabers strandhugst på ledelsestalenter er et kvalitetsstempel og en naturlig udvikling. Samtidig kan det næppe undgås, at nogen kommer til at tænke på, om det er tid til at sætte et helt nyt ledelseshold med en ny anfører, efter at totredjedele af topledelsen inden for meget kort tid har meddelt deres afgang,« siger Per Hansen.

Carolina Dybeck Happe, der er uddannet civiløkonom fra Uppsala Universitet i Sverige, afløste Jakob Stausholm, som skiftede til et tilsvarende job hos britisk-australske Rio Tinto, et af verdens største mineselskaber. Den svenske økonom kom til Mærsk på et tidspunkt, hvor virksomheden var og fortsat er i en omfattende forandring.

Mærsk er i færd med at skabe en stor logistik- og transportvirksomhed uden de mange energiselskaber, der tidligere var en del af koncernen. De seneste kvartaler har forretningen vist fremgang, og senest har Mærsk opjusteret forventningerne til 2019.

Før Carolina Dybeck Happe kom til Mærsk, var hun finansdirektør i låse- og sikringskoncernen Assa Abloy Group. Tidligere har hun haft lederstillinger inden for finans i Assa Abloy og var fra 2011 til 2012 finansdirektør i svenske Trelleborg.

Aktier i Mærsk falder mandag over middag under en procent.