En af Danmarks mest markante erhvervskvinder får nyt job

Den tidligere Microsoft-topchef Marianne Dahl løfter nu sløret for, hvad hun skal. Det indbefatter blandt andet, at hun stopper i to bestyrelser.

Marianne Dahl var indtil april direktør for den vesteuropæiske forretning i Microsoft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I april annoncerede Marianne Dahl, at hun forlod Microsoft efter seks år. Men hun var tavs om sine fremtidsplaner.

Nu kan den markante erhvervskvinde imidlertid løfte sløret for sit fremtidige virke. Marianne Dahl skal fra oktober være Managing Director og partner i Boston Consulting Group. Det oplyser hun på sin LinkedIn-profil.

»Jeg har sommerfugle i maven, som man burde have, når man skifter stier. Det er en ny rolle med andre succeskriterier, men Pippi Langstrømpe har altid været min rollemodel, og som Pippi siger: 'Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert',« skriver hun på LinkedIn.

Hun oplyser i samme ombæring, at hun for at »sikre upartiskhed« i sin nye rolle ikke søger genvalg til bestyrelserne for DFDS og TDC, hvor hun i dag sidder.

»Og jeg vil have en pause mellem Microsoft og BCG for at sikre teknologisk agnosticisme,« skriver hun.

Skal lede digital forretning

Marianne Dahl skal være med til at lede BCGs digitale forretning og rådgive virksomheder i Danmark og Norden om teknologi samt digital og bæredygtig transformation.

»Min passion er transformation, og selvom jeg er generalist, er jeg gennem årene blevet specialist i transformation, og det er min overbevisning, at du skal være i stand til at transformere dig selv for at transformere andre,« skriver hun på LinkedIn.

Marianne Dahl har tidligere forklaret i Berlingskes podcast »Talent 100 – med Ane Cortzen«, at hendes bedste råd til unge talenter i dag er »at få indsigt i forskelligartede typer virksomheder og funktioner«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Marianne Dahl begyndte karrieren i Microsoft med et topjob i Microsoft Danmark i 2015. I 2019 steg hun i graderne og fik ansvar for softwaregigantens salg og marketing i hele Vesteuropa.

Ud over Microsoft inkluderer Marianne Dahls cv en række ledelsesstillinger i blandt andet Codan og TDC.

Marianne Dahl har tidligere forklaret i Berlingskes podcast »Talent 100 – med Ane Cortzen«, at hendes bedste råd til unge talenter i dag er »at få indsigt i forskelligartede typer virksomheder og funktioner« og ikke at være bange for at skifte job.

»Man skal få sig nogle erfaringer – og gerne nogle erfaringer, der er meget langt væk fra hinanden. Når jeg ser på den lidt skøre karriere, jeg har haft, så er det reelt derfor, jeg er nået dertil, hvor jeg er nået til i dag.«

Herunder kan du høre podcasten »Talent 100«, hvor Ane Cortzen taler med Marianne Dahl.