Elon Musk skrotter kedelige »administrerende direktør« og kroner sig selv som »Technoking of Tesla«

Han er den næstrigeste person i verden, og han vil selv bestemme over sin titel. Så fra nu af vil den karismatiske Tesla-topchef Elon Musk ikke længere tituleres »administrerende direktør«. Han vil kaldes »Technoking of Tesla«.

Elon Musk gør ofte, som det passer ham. Nu vil Tesla-topchefen ikke længere kaldes »administrerende direktør«. Arkivfoto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det kan godt være, at den typiske amerikanske topchef har titel af »Chief executive officer« (CEO), og at den næstkommanderende med ansvar for finanserne som regel er »Chief financial officer« (CFO). På dansk »administrerende direktør« og »finansdirektør«.

Men de færreste vil nok kalde mangemilliardær og Tesla-topchef Elon Musk for en særlig typisk erhvervsmand, så hvorfor ikke også kaste de konventionelle titler op i luften, som det passer ham?

Teslas karismatiske topchef vil i hvert fald fra dags dato tituleres som »Technoking of Tesla« i stedet for administrerende direktør. Og elbilproducentens finansdirektør, Zach Kirkhorn, skal bære titlen »Master of Coin«.

Det fremgår af en officiel indberetning til det amerikanske børstilsyn SEC (Securities and Exchange Commission).

Der er udelukkende tale om en sproglig finurlighed, eftersom de nye titler ikke ændrer på hverken Elon Musks eller Zach Kirkhorns positioner eller ansvar som CEO og CFO.

Elon Musk har før leget med ord på en måde, man næppe ville se fra andre af klodens mest værdifulde selskaber. Elon Musks tunnelboreselskab hedder eksempelvis »The Boring Company«.

Om SEC kan de det sjove i »Technoking of Tesla« og »Master of Coin«, er ikke Berlingske bekendt. Sikkert er det dog, at Elon Musk før har været på kant med samme børstilsyn.

I 2018 blev han afsat som bestyrelsesformand i Tesla som et led i et forlig med SEC, efter at han havde tweetet, at han overvejede at flå Tesla af børsen – en særdeles kursfølsom oplysning.

Ifølge Bloomberg Billionaires Index er Elon Musk med en formue på 179 milliarder dollar (1.116 milliarder kroner) i øjeblikket verdens næstrigeste person. Kun overgået af Amazons Jeff Bezos.