Se videoen: Her springer SpaceX i luften

Prøveaffyringen af Elon Musks nye raket fra SpaceX gik efter planen – lige indtil raketten skulle forsøge at lande. Så gik alt galt, og raketten eksploderede. Se videoen nedenfor.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En prototype af en raket fra rumfartsselskabet SpaceX er eksploderet under landing efter en ellers succesfuld prøveaffyring.

Starship-raketten var en grundmodel for den raket, som bliver udviklet af Tesla-milliardæren Elon Musk. Det sker med henblik på at sende et rumfartøj med mennesker og en last på op til 100 ton på fremtidige missioner til Månen og Mars.

»Vi havde endnu en fantastisk prøveflyvning,« sagde en kommentator fra SpaceX om opsendelsen, der blev vist direkte på nettet.

»Vi skal bare arbejde lidt mere med landingen,« tilføjede han.

Raketten, der er lavet af rustfrit stål, blev affyret problemfrit fra selskabets raketbase i Boca Chica i den amerikanske delstat Texas klokken 15.30 lokal tid tirsdag.

Da den nåede en højde på ti kilometer, blev motorerne slået fra, og der blev foretaget en række testmanøvrer.

Problemet begyndte, da raketten forsøgte at vende tilbage til jorden i vertikal position for at lande. Optagelser viser, at raketten kommer ind med alt for høj hastighed og i en forkert vinkel.

I december eksploderede en anden prototype af en Starship-raket på samme måde.

»The SpaceX Starship SN9«-prototypen eksploderede ved landingen. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPACEX.