Elektroniksalg vil sætte ny rekord i 2019

Selv om det stadig er smartphones, bærbare PCer og fladskærme, som amerikanerne bruger flest penge på, kommer der masser af nyt udstyr til, som vil åbne tegnebøgerne.

Selv om det stadig er smartphones, bærbare PCer og fladskærme, som amerikanerne bruger flest penge på, kommer der masser af nyt udstyr til, som vil åbne tegnebøgerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIP FONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LAS VEGAS, USA: 2019 bliver et rekordår for salget af forbrugerelektronik, og det bliver med indbygget kunstig intelligens og talegenkendelsessoftware i masser af nyt udstyr.

Den amerikanske forbrugerelektronikorganisation Consumer Technology Association (CTA) spår, at elektroniksalget alene i USA i 2019 vil runde 398 milliarder dollars eller 2.606 milliarder kroner. Det er 3,9 procent højere end i 2018.

»Forbrugerelektroniksektoren nærmer sig hastig endnu en milepæl, næsten 400 milliarder dollars i årlig omsætning, efterhånden som flere forbrugere tager den effektivitet, sikkerhed, underholdning og kommunikation når og hvor som helst, som teknologien fører ind i vores hverdagsliv, til sig,« siger Gary Shapiro, administrerende direktør for CTA.

Nye dimser åbner tegnebogen

Det er CTA, der står bag verdens største messe for forbrugerelektronik, Consumer Electronics Show (CES), som i denne uge holdes i spillebyen Las Vegas i det sydvestlige hjørne af USA, og som samler 180.000 deltagere til det største arrangement, der overhovedet holdes her.

Fem kategorier af forbrugerelektronik bidrager til væksten. Smarte højttalere med indbygget talegenkendelse – f.eks. Googles Assistent og Amazons Alexa – ventes solgt i 36,6 millioner eksemplarer, hvilket er fem procent mere end i 2018, og indbringe 3,2 milliarder dollars. Internetopkoblede termostater og røgdetektorer, sikkerhedskameraer, dørlåse og dørklokker vil sammen med lysdæmpere og andet udstyr til det smarte hjem runde 29,4 millioner solgte eksemplarer i USA i 2019, en fremgang på 23 procent, og en omsætning på 4,6 milliarder dollars.

De trådløse ørepropper suser også frem. 16 millioner styk ventes solgt i 2019, 44 procent flere end i 2018, hvilket sikrer en omsætning på to milliarder dollars. Smarturene, som frem for alt holder styr på ens sundhed, ventes solgt i 3,4 millioner styk eller fire procent mere end sidste år. Det giver en milliard dollars i omsætning. Endelig ventes salget af droner at runde 3,4 millioner styk, fire procent mere end i 2018, og lige over en milliard dollars i omsætning.

Smartphones er fortsat størst

Det er dog stadig smartphones, bærbare PCer og fladskærme, der trækker forbrugerelektronikmarkedet. Smartphonesalget i USA vil i år runde 80 milliarder dollars, en fremgang på to procent, mens salget af bærbare PCer vil nå 51 millioner styk og en omsætning på 28,4 milliarder dollars – det samme som sidste år. Fladskærmssalget vil falde med en procent til 42 millioner styk, som vil indbringe 22,6 milliarder dollars i indtjening. Flere end tre fjerdedele af dem vil være skærme på 40 tommer og opefter.

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES). Berlingske er inviteret af Danske Mediedistributører.