Ejerne af Jensens Bøfhus stiller lån til rådighed for at sikre fremtiden

Jensen's Food Group, der primært er kendt for restaurantkæden Jensens Bøfhus, har indgået låneaftaler med både koncernens bank og aktionærer for at sikre den fremtidige drift i koncernens aktiviteter, fremgår det af nyt regnskab.

Jensens Bøfhus har indgået låneaftaler med både koncernens bank og ejerne for at sikre den fortsatte drift, fremgår det af seneste regnskab. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Coronakrisen har gjort ondt på store dele af det danske erhvervsliv, hvor blandt andet restauranter har fået direkte ordre om at lukke for at stoppe smittespredningen.

Det kan mærkes på bundlinjen, og flere virksomheder har været presset på likviditeten.

Det gælder også Jensen's Food Group, som er mest kendt for at stå bag restaurantkæden Jensens Bøfhus, der derfor har indgået låneaftaler med både koncernens bank og aktionærer for at sikre den fortsatte drift.

Det fremgår af koncernens seneste regnskab, der blev offentliggjort for nylig.

»Koncernen har som følge af den danske regerings tiltag været nødt til at midlertidig lukke flere restauranter og sende medarbejderne hjem. Det vil naturligvis påvirke både koncernens omsætning og resultat negativt, men omfanget er afhængig af, hvor længe restauranterne skal være lukkede,« lyder det i ledelsesberetningen, der fortsætter:

»Ovenstående har medført, at koncernens likviditet er kommet under et pres. Ledelsen følger dog situationen tæt, herunder overvåger koncernens likviditetsberedskab.«

Derfor er der indgået supplerende låneaftaler, som giver koncernen den tilstrækkelige likviditet til at fotsætte driften i 2020, fremgår det.

150.000 danske medlemmer

Samtidig påpeges det, at det sker under forudsætning af, at den maksimale nedgang i omsætningen er på mellem 25 og 30 pct. svarende til et fald i det forventede resultat på mellem 50 og 55 millioner kroner – hvilket anses for at være »worst-case scenarie og meget usandsynligt«.

Regnskabet viser også, at koncernen kom ud af 2019 med et overskud på 8,7 millioner kroner, mens egenkapitalen er 9,5 millioner kroner.

Ved udgangen af 2019 havde kæden 21 restauranter i Danmark, seks i Sverige og en enkelt i Norge. I 2019 var i alt 2,7 millioner gæster forbi kæden, mens kundeklubben kaldet »Club Jensen« er en af de største i branchen med 150.000 aktive medlemmer i Danmark og 40.000 i Sverige.

I marts 2019 indskød aktionærerne 20 millioner kroner i selskabet for at styrke egenkapitalen.