Efter katastrofal fremvisning: 200.000 har allerede reserveret Teslas nye pickup

Elon Musk fortæller, at 200.000 personer allerede har skrevet sig op til Teslas Cybertruck. Det sker efter en nærmest tragikomisk præsentation, hvor en rude smadrede på den nye »ekstra holdbare« bil.

 

»Oh my fucking god,« var Elon Musk første reaktion, da ruden på Teslas nye Cybertruck blev knust foran et californisk publikum med flammer og technomusik. Cybertrucken skulle være ekstra holdbar med skudsikre ruder og superstærkt stål, havde stifteren af Tesla forklaret.

Hvilket chefdesigneren, Franz von Holzhausen, skulle demonstrere ved at kaste en metalkugle, men da hans kastede kuglen, knustes det panserede glas foran et tavst publikum. Det var plads til forbedringer, konkluderede Elon Musk til fremvisningen.

Den kiksede præsentation foregik torsdag, og siden er videoen gået verden over. Aktionærerne kvitterede dog prompte for miseren, og de første negative anmeldelser af bilen, ved at sende Tesla-aktien ned med lidt over seks procent.

Men nu er Tesla tilbage igen, og 200.000 personer har ifølge Elon Musk allerede skrevet sig op til til bilen. Det skriver han på det sociale medie Twitter her til morgen.

Bilen forventes at være i produktion i 2021 eller 2022, og man kan altså stille sig op i kø for et beløb på 100 dollars (svarende til 675 danske kroner). To modeller sættes i produktion, og de kommer i USA til at koste mellem 271.000 og 475.000 kroner – danskere skal dog forvente at punge ud med et lidt højere beløb.

Ambitionen med Teslas Cybertruck er at gøre indhug i de store amerikanske bilselskabers andel af pickups og små lastbiler. Det er et marked, hvor de helt store pickups er den mest populære biltype, og hvor Ford F-150 har været den mest solgte model i 40 år.

Foruden den uheldige fremvisning har Cybertruckens futuristiske design vakt opsigt. Bilen skal ses som en kærlighedserklæring til science fiction-filmen »Blade Runner« og James Bond-klassikeren »Spionen der elskede mig«, har stifteren tidligere fortalt Forbes Magazine.