Domino's tænder op i ovnen igen med ny australsk ejer

Domino's Pizzas konkursramte danske afdeling har fået ny ejer, der er tale om aulstralske Dominos Pizza Enterprise. De gør klar til allerede mandag den 24. juni at slå dørene op til den første genåbnede butik, hvilket bliver butikken i Roskilde, hvor kædens hovedkontor ligeledes ligger.

(ARKIV) Lørdag den 2. marts blev kunder, der ringede til fastfoodkæden Dominos mødt med en telefonsvarer, der fortæller, at kæden er gået konkurs. Mandag den 24. juni, slår selskabet igen dørene op. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Domino's Pizza gør klar til på ny at sætte gang i pizzaovnene, efter selskabet 2. marts erklærede sig selv konkurs og drejede nøglen om til den danske forretning, efter stribevis af negative historier om fordærvet med og øvrige kritisable forhold.

Men nu slår den danske afdeling af fastfoodkæden dørene op igen efter at være blevet opkøbt af australske Domino's Pizza Entreprise, som fremover vil være stå i spidsen for den danske forretning.

Australske Kellie Taylor bliver dansk landechef med ansvar for drift og opbygning, ligesom hun også skal stå for de kommende åbninger, som – foruden Aarhus, Odense og Randers – især bliver i og omkring København.

Der ligger et stort arbejde forude for Dominos, hvis omdømme tog et hårdt slag, da TV2-programmet, Operation X, afslørede, at selskabet systematisk fuskede med datomærkningen af ingredienserne.

Efter Operation X havde dokumenteret en lang række kritisable forhold i Dominos butikker over hele landet, troppede Fødevarestyrelsens Rejsehold op på Dominos 30 restauranter i september 2018. 22 af restauranterne blev sanktioneret af Fødevarestyrelsen.

Foreløbig er planen, at der skal åbnes 16 restauranter i Danmark, hvor den første bliver i Roskilde, hvor selskabets hovedkvarter ligeledes ligger placeret.

Nye pizzaer og hurtigere levering på menuen

Domino's Pizza bliver lavet markant om, der kommer nye ting på menukortet, ny indretning, ny medarbejderkultur, hygiejnetjek og en kortere udbringningstid med en prisnedsættelse, så levering kommer til at koste 15 kr. ved kortere afstande.

Kellie Taylor, der har arbejdet for Dominos i 26 år, heraf de sidste 11 år i henholdsvis Tyskland og Holland, har respekt for, at det vil tage tid at få lov til at vise og servere »The real Dominos«til at få fodfæste på dansk grund. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Der hersker ingen tvivl om, at selskabet er dybt bevidste om den imagemæssige bjergbestigning, som ligger foran dem. Men det kommer til at foregå med et skridt ad gangen, siger den nye landechef, der selv begyndte i Dominos som pizzabager, i pressemeddelelsen.