Direktør i Sydbank: Der er pres på bankdrift generelt i disse år

Negative renter, øgede udgifter i forbindelse med indlån, stigende omkostninger til lønnen. Der er flere ting i kog, når talen falder på bankernes forretning.

»Hvis vi ser på regnskaberne fra de store banker, kan vi se, at bankdrift er vanskeligt for tiden, med den økonomi vi har i Danmark. Og det kan vi heller ikke løbe fra,« siger Karen Frøsig, der er administrerende direktør i Sydbank, til Ritzau Finans i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for første kvartal.

»Det er jo også det, vi ser i vores regnskab,« siger hun.

Sydbank er presset på toplinjen - og dermed også på bundlinjen. Der er dog et par enkeltposter, der kan være med til at forklare noget af differencen - men ikke det hele. Blandt andet solgte Sydbank i første kvartal sidste år aktierne i Valueinvest Asset Management i Luxembourg. Det indbragte 110 mio. kr.

Til gengæld er der endnu en gang tilbageførsler på nedskrivningerne:

»Det er ottende kvartal i træk, at vi kan tilbageføre nedskrivninger. Det her er en lang periode, kan vi vist godt slå fast. Og vi kan også slå fast, at jeg har det eneste kreditinstitut, der har kunnet tilbageføre nedskrivninger i hvert kvartal i den periode,« siger Karen Frøsig.

»Og vi regner med fortsat lave nedskrivninger,« siger hun.

En stor kundegruppe, der fortsat spøger i mange bankregnskaber, er landbrugskunderne. Men det er ikke tilfældet i Sydbank.

»Jeg har jo min markedsmæssige andel af landbruget - så det er jo ikke fordi, jeg ikke har den type kunder. Men tidligt i forløbet valgte vi at tage smerten, og det er også derfor, vi er komfortable nu. Og så lavede vi jo også landbrugspakken, hvor vi forsøgte at få styr på situationen for rigtig mange landmænd. Og det har vi også en positiv effekt af,« forklarer Karen Frøsig.

»Og så tror jeg også, at vi generelt på markedspladsen har holdt os fra de mere risikable forretninger. Vi gør os ikke i projektfinansiering, og derfor har vi ikke den risiko,« siger hun.

/ritzau/FINANS