DFDS' topchef afmønstrer og giver roret til finansdirektør

Niels Smedegaard forlader sin toppost ved udgangen af april efter 12 år.

DFDS' administrerende direktør, Niels Smedegaard, slutter på topposten ved udgangen af april. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Topchef i rederiet DFDS gennem 12 år, Niels Smedegaard, stopper ved udgangen af april.

Ny topchef bliver den 53-årige Torben Carlsen, der siden 2009 har været finansdirektør i DFDS, oplyser rederiet i en fondsbørsmeddelelse mandag morgen.

Niels Smedegaard, som er 56 år, har stået i spidsen for DFDS siden 1. januar 2007 og er manden, der har fået selskabet på ret kurs. Han købte i 2010 det britiske rederi Norfolkline af Mærsk-koncernen og betalte i 2018 7,1 milliarder kroner for det tyrkiske færgefragtselskab U.N. Ro-Ro.

Vil hellige sig bestyrelsesarbejde

»Min tid i DFDS har været en fantastisk rejse, og jeg er stolt af de fremskridt, som er sket for selskabet og dets ansatte, kunder og aktionærer, siden jeg trådte til. Det har været en svær beslutning at sige farvel, men efter at have stået i spidsen for selskabet i over 12 år er tiden kommet til at rykke videre og bruge min energi og erfaring på bestyrelsesposter. DFDS står stærkt til fremtiden, og jeg føler mig meget tryg ved at overdrage roret til Torben,« siger Niels Smedegaard i en kommentar.

Bestyrelsesformand Claus V. Hemmingsen roser Niels Smedegaard for at have gennemført »en imponerende omstilling af DFDS«, som under Smedegaard har mere end fordoblet selskabets forretning.

»DFDS er i dag et langt mere profitabelt selskab med højt uddannede ansatte, der er velforberedte til at fortsætte væksten og håndtere de udfordringer, som fremtiden bringer, heriblandt Brexit og de stigende krav om digitalisering,« siger Claus V. Hemmingsen.

Ansatte i 20 lande

DFDS sejler blandt andet på ruter fra Amsterdam i Holland og fra Dunkerque, Calais og Dieppe i Frankrig til Storbritannien og har således været blandt dem, der har oplevet uvisheden ved den britiske udtræden af EU.

DFDS – der står for Det Forenede Dampskibsselskab efter sammenlægningen af flere små rederier i 1866 – er et af Nordeuropas store rederier med 6.000 ansatte i 20 lande og en omsætning på 12 milliarder kroner. DFDS sejler både med fragt og passagerer.

Niels Smedegaard blev i maj 2018 valgt som formand for interesseorganisationen Danske Rederier.