Deutsche Bank undersøges for hvidvask - aktiekursen falder

Foto: ARMANDO BABANI

Deutsche Bank har torsdag fået undersøgt sit hovedkvarter i Frankfurt samt andre afdelinger i en sag vedrørende hvidvask, skriver Bloomberg News.

Ifølge nyhedsbureauet er to medarbejdere hos den tyske storbank - en 50- og en 46-årig - blevet nævnt som mistænkte i sagen.

Omkring 170 personer, herunder anklagere og politibetjente, skal have været involveret i undersøgelsen. Deutsche Bank har endnu ikke ønsket at kommentere sagen, skriver Bloomberg News.

Selskab Kurs Ændr. %

Mistanken om hvidvask i Deutsche Bank skal ifølge anklagerne stamme fra det store læk af papirer fra et advokatkontor i Panama - de såkaldte Panama Papers - idet de har indeholdt beviser, der kan tyde på, at Deutsche Bank har hjulpet kunder med at oprette udenlandske selskaber i skattely.

Penge, som er opnået udlovligt, kan efterfølgende været blevet flyttet til konti i Deutsche Bank, der fejlede i forhold til at rapportere mistanke om, at kontiene kunne være blevet brugt til at vaske penge rene, lyder det fra anklagerne ifølge Bloomberg News.

På børsen i Frankfurt reagerer Deutsche Bank-aktien torsdag formiddag ved at falde 2,8 pct. til 8,35 euro.

Ifølge Bloomberg News har hvidvaskundersøgelsen af Deutsche Bank ikke noget at gøre med Danske Banks hvidvasksag, som omhandler mulig hvidvask i bankens tidligere estiske afdeling.

/ritzau/FINANS