Dansk virksomhed købt af Kahoot! for trecifret millionbeløb

Den danske virksomhed Actimo, som har udviklet en app til kommunikation, læring og ledelse på arbejdspladsen, er blevet opkøbt af norske Kahoot! i en handel til et trecifret millionbeløb.

Eske Gunge er direktør for og stifter af Actimo, der nu er solgt til norske Kahoot! Arkivfoto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den norske techvirksomhed Kahoot! er kendt i store dele af verden for sin festlige funktion, hvor man kan quizze mod hinanden på storskærm.

Og nu har virksomheden kigget mod Danmark.

For Kahoot! vil også satse hårdt på digital læring, kommunikation og ledelse på arbejdspladser, og derfor har Kahoot! opkøbt den danske virksomhed Actimo i en handel til en værdi af mellem 160 og 200 mio. kr.

Det oplyser Actimos adm. direktør og stifter, Eske Gunge, til Berlingske.

»Vi får mulighed for at nå et ekstremt stort marked, for Kahoot! er en global spiller, så for os er det fantastisk at nå hen et sted, hvor man har en fornemmelse af, at vi virkelig kan gøre en forskel i verden,« siger han.

Actimo har blandt andre »Løvens Hule«-investoren Jan Lehrmann i ejerkredsen, mens Promentum Equity Partners (PEP) har været ledende investor siden 2017. Virksomheden blev stiftet i 2012 og har udviklet en digital platform, som gør det muligt både at kommunikere, træne og distribuere viden til talrige medarbejdere, som blot behøver en app for at tilgå platformen.

»Mange danske virksomheder som vores har en stor udfordring med at komme fra de nordiske markeder og ud i verden, for det er dyrt og svært. Så det er fantastisk, at det her er vores mulighed for at komme ud i verden,« siger Eske Gunge.

Enorm platform

Kahoot! har det seneste år haft over en milliard spillere i mere end 200 lande, fremgår det af en pressemeddelelse om handlen.

Her oplyses det også, at købet af Actimo er en del af strategien om at satse på medarbejderværktøjer, og som led i opkøbet skal Kahoot!s produkt til professionel læring i store virksomheder udvides.

»Vi er glade for at byde Actimo-teamet velkommen til at være en del af den hurtigt voksende Kahoot!-familie. Dette opkøb vil styrke Kahoot!s tilbud til virksomheder yderligere ved at levere løsninger skræddersyet til frontlinjemedarbejdere samt styrke virksomhedskultur og engagement hos fjerne og distribuerede teams i virksomheder af alle typer og størrelser,« siger Kahoot!s topchef, Eilert Hanoa, i pressemeddelelsen.

Actimo-delen vil fortsætte i Danmark med Eske Gunge ved roret. Actimo har i dag kunder som Circle K, Compass Group og Hi3G.

»Vi er begejstrede for at gå sammen med Kahoot! på vores mission om at udvikle den næste generation af løsninger, der forbinder distribuerede medarbejdere og øger medarbejderengagement og produktivitet,« lyder det fra Eske Gunge i meddelelsen. Han tilføjer:

»Ved at blive en del af Kahoot! og bruge vores erfaring fra samarbejdet med vores mange fantastiske innovative og ambitiøse kunder på tværs af brancher, kan vi sammen skabe en ny standard for læring og engagement i organisationer.«

Actimo omsatte i 2019 for 23,6 mio. kr.