Dansk topleder bliver koncernchef i Nordea

Frank Vang-Jensen er netop blevet udnævnt som ny koncernchef af Nordea Bank Abp’s bestyrelse. Han tiltræder som koncernchef i Nordea fra og med i dag. Indtil der er fundet en afløser for hans tidligere stilling som landechef for Nordea beholder han denne post.

Frank Vang-Jensen er ny koncernchef i Nordea. Han har tidligere gjort karriere i Handelsbanken. Den danske topchef er oprindeligt uddannet fra Copenhagen Business School. 111 Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Fra og med i dag er der er en ny mand ved roret i Nordea, og den mand hedder Frank Vang-Jensen.

Den danske topleder tager således et stort skridt, når han forlader sin plads som leder af Personal Banking i Nordea for i stedet at blive koncernchef for hele foretagendet. Han overtager posten fra Casper von Koskull.

»Frank Vang-Jensen brænder for at drive bank og forstår bankernes vigtige rolle i samfundet. Vi er rigtig glade for at have afsluttet den interne og eksterne søgeproces med et optimalt resultat. Frank Vang-Jensen er en erfaren bankmand, der kan tage over som koncernchef for Nordea med det samme. Vi ser frem til at begynde at arbejde sammen med Frank Vang-Jensen og fortsætte med at skabe vækst og forbedre kundeoplevelsen,« siger Torbjörn Magnusson, formand for bestyrelsen, i en pressemeddelelse.

Forbedret kundeoplevelse

Frank Vang-Jensen, 51, kom til Nordea i 2017. Her indtrådte han som landechef i Danmark.

Inden da havde han tilbragt en lang årrække i Handelsbanken, og de sidste mange år i stillingen som koncernchef for banken. Her endte det dog med en fyring, da han forsøgte at tage et opgør med de i Handelsbanken meget indflydelsesrige fililalchefer. Den magtkamp tabte han.

Året efter sin første arbejdsdag i Nordea blev han forfremmet og indtog posten som leder af Personal Banking for hele koncernen. I samme omgang indtrådte han også som medlem af koncernledelsen i Nordea.

Og selvom det er første dag, så har Frank Vang-Jensen allerede masser, som han gerne vil nå.

»Nordea har et potentiale, der ikke udnyttes fuldt ud i dag. Vi skal hurtigt og kontinuerligt skabe nye indtægter og øge omkostningseffektiviteten. Og vi skal hele tiden forbedre kundeoplevelsen. Sammen med koncernledelsen og vores engagerede medarbejdere er jeg overbevist om, at vi kan realisere Nordeas fulde potentiale, siger Frank Vang-Jensen ifølge en pressemeddelelse.

Casper von Koskull bliver i Nordea til udgangen af dette år, så overgangen til en ny koncernchef bliver så let som mulig. (Photo by Martti Kainulainen / Lehtikuva / AFP) / Finland OUT Fold sammen
Læs mere
Foto: MARTTI KAINULAINEN.

Indtil der er fundet en ny leder for hele Nordeas Personal Banking, beholder Frank Vang-Jensen også den post. Casper von Koskull, Nordeas tidligere koncernchef, bliver således også i banken frem til 2020 for at sikre en god overgang. Den nu forhenværende koncernchef har kun rosende ord om sin afløser, som han har arbejdet sammen med, siden Frank Vang-Jensen begyndte i Nordea for to år siden.

»Jeg har kendt Frank Vang-Jensen siden 2017 og arbejdet tæt sammen med ham. Jeg er overbevist om, at bestyrelsen har foretaget det rette valg, og at Frank Vang-Jensen har de personlige og faglige kvaliteter til at føre Nordea videre til næste niveau,« siger Casper von Koskull ifølge en pressemeddelse.

Von Koskulls pension var meldt ud

Torbjörn Magnusson, formand for bestyrelsen, har også rosende ord til Casper von Koskull, som altså nu slipper tøjlerne i Nordens største bank. Ifølge bestyrelsesformanden har han nemlig »bidraget betydeligt til Nordea i en udfordrende tid«. Han takker samtidigt Casper von Koskull for hans mangeårige dedikerede indsats.

»Under hans lederskab har Nordea foretaget vigtige investeringer i risiko- og compliance-området samt i bankens digitale platform og udvikling. Banken har i dag en bedre og mere enkel struktur til at møde fremtidens udfordringer, end da Casper blev udnævnt i 2015. Hans store og engagerede arbejde med kunder har inspireret og ændret Nordea,« siger Torbjörn Magnusson.

Storbanken meddelte allerede i slutningen af juni, at Casper von Koskull ville gå på pension ved udgangen af 2020, hvor han ville fylde 60 år. Det bliver umiddelbart lidt før da.

Casper von Koskull, der har en fortid hos blandt andre Goldman Sachs, kom til Nordea i 2010 og har været koncernchef siden november 2015.

Udnævnelsen af Frank Vang-Jensen som ny koncernchef i Nordea er betinget af myndighedernes godkendelse.