Dansk tøjkoncern er røget af prestigefyldt liste

Coronakrisen har vendt op og ned på listen over Danmarks 1.000 største virksomheder. Mens nogle har haft en guldrandet forretning, har andre virksomheder været hårdt ramt og er helt røget af listen. Se årets op- og nedture i videoen nedenfor.

 
Corona har rykket op og ned i dansk erhvervsliv Danmark har rundt regnet 300.000 selskaber, og mens nogle har haft en omsætning i frit fald, har andre haft et guldrandet år. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2020 var et hårdt år for den danske tøjkoncern Kaufmann.

De mange månder med nedlukninger gav et stort indhug i omsætningen hos den familieejede tøjkoncern, hvis salg faldt med 17 procent.

Og det har medført, at tøjkoncernen er røget af Berlingske liste over Danmarks 1.000 største virksomheder, Guld1000.

Omsætningen faldt til 435 millioner kroner i 2019/2020, og de mange måneder med nedlukninger betød, at den 113 år gamle tøjkæde med butikker i hele landet tidligere på året måtte lukke tre butikker.

Andre har klaret sig bedre igennem coronakrisen. Ny på Guld1000-listen er Indeks Retail, som står bag Bog & idé, BOGhandleren og Legekæden, hvis samlede omsætning sidste år voksede med 28 procent på trods af coronskrisen.

Da Arnold Busck sidste år gik konkurs, overtog Indeks Retail 16 butikker, som er blevet en del af Bog & idé-kæden.

Indeks Retail havde i 2020 en omsætning på 546 millioner kroner og er røget ind på plads 834 på dette års Guld1000-liste.

Se, hvordan årets liste tager sig ud, i videoen ovenfor eller tjek den fulde liste her.

Læs også, hvordan Guld1000-listen er udarbejdet her.