Dansk solprojekt skyder millioner i grøn energi på dansk grund

Energiselskabet Nordic Solar Energy satser for første gang på Danmark og har investeret i to solparker i Jylland. Det er en del af selskabets vækstambitioner, som skal føre det et skridt tættere på en børsnotering.

Det danske investeringsselskab Nordic Solar Energy har skudt et trecifret millionbeløb i to jyske solcelleparker. Det bidrager med mere vedvarende energi og grøn omstilling til Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

En dansk satsning på solenergi har gennem de seneste år spredt sig til forskellige europæiske lande. Nu bliver kursen for første gang siden selskabets start i 2010 sat mod hjemlig grund.

Det drejer sig om det danske investeringsselskab Nordic Solar Energy, som skyder et trecifret millionbeløb i to solparker, der er placeret tæt på de jyske byer Holstebro og Sønderborg.

Solanlæggene kan tilsammen producere strøm, der kan dække 7.200 husstandes årlige elforbrug. Det svarer til, at en hel by på størrelse med Farum bliver forsynet med grøn energi.

Investeringen i de danske solparker mere end fordobler Nordic Solar Energys samlede produktion af energi sammenlignet med produktionen i 2018. Med de nye danske solparker kommer selskabet i alt til at forsyne 45.000 husstande med solenergi.

»Vi er utroligt glade for vores første danske investering. Det er jo vores hjemsted og her, vores investorer kommer fra. Samtidig glæder vi os over, at vi kan bidrage mere konkret til den grønne omstilling i Danmark. Det er først nu, det er muligt at give vores investorer et fornuftigt afkast på dansk solenergi,« siger administrerende direktør i Nordic Solar Energy Nikolaj Holtet Hoff i en pressemeddelelse.

Solenergi i vækst

Årsagen til, at det danske energiselskab først opkøber solparker på dansk grund nu, er, at omkostningerne til både solpaneler og etablering af parkerne er blevet væsentligt billigere.

Samtidig er investeringen i de to solparker i Jylland blevet støttet med et lån fra Danmarks Grønne Investeringsfond.

»Det er glædeligt, at Nordic Solar Energy nu også træder ind på den danske scene med investeringer i solcelleanlæg og dermed bliver en aktiv part i at realisere ambitionerne for vedvarende energi og grøn omstilling i Danmark. Vi er meget glade for at kunne medfinansiere Nordic Solar Energys nye investeringer i danske solcelleanlæg,« siger Michael Zöllner, Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond.

Energiselskabet er ejet af private og professionelle investorer, og flere danske rigmænd er trådt ind i investorkredsen gennem tiden. De tæller blandt andet Per Thrane fra Thrane & Thrane, kildevandskongen fra Aqua D'or, Allan Feldt, manden bag Color Print, Eigild Bødker Christensen, og Pandoras tidligere salgsdirektør Kenneth Ramstrup.

Nordic Solar Energy forventer at vækste betydeligt inden for nær fremtid. Siden opstarten i 2010 har energiselskabet opkøbt solparker i ni EU-lande og investeret 1,8 mia. kr. i at producere klimavenlig solenergi.

Gennem endnu flere investeringer planlægger Nordic Solar nu at at fordoble sin størrelse over de næste to til tre år. Visionen er, at det danske investeringsselskab skal gøres klar til at gå på børsen i 2021, så solinvesteringerne kan blive til en folkeaktie.