Dansk radarsucces vil satse på droner

Den nordsjællandske radarvirksomhed Weibel Scientific præsenterer et bruttooverskud på 127 mio. kroner. Virksomheden øger samtidig antallet af medarbejdere og kaster sig ind i kampen om udvikling af droneteknologi.

»Det har været et fantastisk år, hvor vi har formået igen at vokse i omsætning uden at gå på kompromis med indtjeningen,« siger Weibels adm. direktør, Peder R. Pedersen, som har haft det øverste ansvar for virksomheden siden 2002. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er øjensynligt stor efterspørgsel efter danske radarsystemer, som kan bruges til udvikling af forsvarssystemer. Det er nemlig det, der driver indtjeningen hos radarproducenten Weibel Scientific, i Allerød.

Den nordsjællandske Virksomhed kommer ud af finansåret 2017/18 med et bruttooverskud på 127 mio. kroner. Årets resultat lyder på godt 21 mio., hvilket er en fordobling af sidste års resultat.

»Det har været et fantastisk år, hvor vi har formået igen at vokse i omsætning uden at gå på kompromis med indtjeningen. Vi har investeret i nye arbejdspladser i Danmark, investeret i ny teknologi og har været helt bevidste om, at det selvfølgelig kan mærkes på indtjeningen,« siger administrerende direktør Peder R. Pedersen om resultatet, som ligger tæt på rekordregnskabet fra to år tilbage.

I løbet af det seneste år har Weibel desuden hævet antallet af medarbejdere med 30, så virksomheden nu har 130 medarbejdere ansat på hovedkontoret i Allerød.

Væksten er drevet af ordrer fra det amerikanske forsvar, som står for ca. 30 procent af virksomhedens samlede omsætning.

»I USA er det lykkedes for os at placere nogle store og strategisk vigtige ordrer til test af forsvarssystemer, hvor vi har kæmpet med at få foden indenfor i mange år,« fortæller Peder R. Pedersen.

Weibel har blandt andet et samarbejde med den amerikanske våbenfabrikant Lockheed Martin om at udvikle radarer til NATOs missilforsvar.

Derudover har Weibel vundet vigtige ordrer i Sydkorea, Australien, Holland og Polen, hvor produkterne også bruges til test og udvikling af forsvarssystemer eller til underleverandører af forsvarssystemer.

Droner i fokus

Weibel Scientfic har mere end 40 års erfaring inden for udvikling af højteknologiske radarer, som virksomheden har solgt i mere end 40 lande. De seneste år er produktionen blevet insourcet, så den nu foregår tæt på Allerød.

Samtidig har Weibel investeret i at udvide porteføljen af produkter. Særligt et spirende marked for droneradarer har været i fokus, forklarer Peder R. Pedersen.

»Det er nemt at forestille sig, hvor stort et potentiale der ligger i markedet for droneradarer. Droner er en stigende trussel, som hele verden er i gang med at ruste sig imod. Både lufthavne, banegårde, fængsler, regeringsbygninger, sportsbegivenheder samt anden kritisk infrastruktur skal sikres.«

Weibel producerer bl.a. radarer til USAs missilforsvar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Her kan Weibels radarer komme til at spille en vigtig rolle, vurderer direktøren.

»Det er svært for traditionelle radarer at spore droner, fordi de kan flyve mellem bygninger og træer. I Weibel har vi den teknologi, der skal til for at vinde afgørende markedsandele. Det er et område, hvor vi kommer til at sætte fuld fart på udvikling, test og salg, og hvor det er helt afgørende, at vi bliver blandt de første,« siger han.

Men dronemarkedet er ikke det eneste sats, virksomheden har på tegnebrættet.

»Vi er også i fuld gang med at køre os i stilling som leverandør til det amerikanske og europæiske missilforsvar, hvor vores radarer kan noget, ingen andre kan. Det ballistiske missilforsvar i NATO kommer til at spille en hovedrolle i fremtidens forsvar – det er der ingen tvivl om, og det bliver en vigtig vækstmotor for Weibel,« lyder forhåbningen fra direktøren.