Dansk maratonløber lancerer sokker lavet af plast fra havet

Renere have, mindre overforbrug og optimale løbesokker. Det er opskriften på den danske iværksættervirksomhed Rockay, der lancerer en kollektion af løbesokker, som er lavet af 100 pct. genbrugsmaterialer – og som ikke kan blive sure.

Daniel Chabert Pfefferkorn, CEO i Rockay, med et eksempel på den nye kollektion af sokker, som blandt andet er lavet af plast fra havet. PR-foto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan lyde underligt, at man kan løbe rundt i aflagte fiskenet og andet plasticaffald, der er samlet i verdenshavene.

Ikke desto mindre bliver det til virkelighed i en ny kollektion af løbesokker fra den danske iværksættervirksomhed Rockay, som har brugt det seneste år på at udvikle den perfekte løbesok af genbrugsmateriale, der samtidig ikke behøver at blive vasket.

»Det startede egentlig med, at vi ville lave verdens bedste sokker til løb og sport. Men så fik jeg ideen til at kombinere det med genbrugsmaterialer,« siger administrerende direktør Daniel Chabert Pfefferkorn, som selv er såkaldt ultramaratonløber, hvor man løber længere end en normal maraton.

Den helt unge virksomhed startede med at sælge de første produkter i maj 2018. Fra første dag fokuserede Rockay på det internationale marked, da man eksempelvis fik løbesokkerne på det amerikanske marked via Amazon.

Daniel Chabert Pfefferkorn, adm. dir. for Rockay

»Vores fokus er på holdbarhed og funktionalitet. Samtidig vil vi gerne mindske overforbrug og være med til at understøtte rensningen af havene.«


Få måneder senere opstod ideen til at lave sokkerne af genbrugsmaterialer. Det seneste år har virksomheden finpudset og justeret sokkerne, så den nye kollektion er helt klart til at blive lanceret til november.

Ingen sure tæer

Sokkerne er lavet af garnmærket Econyl, som er lavet af gamle fiskenet og andet skrald fra havet. Samtidig er sokkerne vasket i et specielt pulver ved navn Polygiene, som stammer fra et svensk firma. Ved at vaske sokkerne i Polygiene sikrer man, at de ikke kan komme til at lugte.

»Efter en ti kilometer lang løbetur, hvor sokkerne bliver våde, og man sveder, kommer de ikke til at lugte. Det betyder, at man bare kan lægge dem til tørre fremfor at skulle vaske dem hele tiden,« siger Daniel Chabert Pfefferkorn.

Derudover vil Rockay gerne være med til at mindske overforbrug. Derfor arbejder den lille virksomhed på, at deres produkter i fremtiden skal kunne bruges på tværs af alle sportsgrene og fysiske aktiviteter, så man ikke behøver købe forskellige specifikke ting til hver sport.

»Vores fokus er på holdbarhed og funktionalitet. Samtidig vil vi gerne mindske overforbrug og være med til at understøtte rensningen af havene,« siger den administrerende direktør.

Rockay arbejder på tværs af landegrænser med kun Daniel Chabert Pfefferkorn og hans kone i Danmark. Resten af medarbejderne er spredt verden over i blandt andet Frankrig, England og USA. Rockay er en del af selskabet Gringo Groups ApS, som er ejet af Daniel Chabert Pfefferkorn, og som består af en lang række webshops. I 2018 kom Gringo Group ud med et samlet resultat på omkring fem mio. kr.

Ved siden af løbesokkerne er Rockay i gang med at udvikle en fuld tøjkollektion med bl.a. T-shirts, jakker og tights, der forventes at blive lanceret i starten af det nye år.