Nyhedsvarsel
Virksomheder

Dansk forsikringskæmpe afgiver kæmpebud: Største finanshandel i over 20 år

Sammen med canadiske Intact har Tryg nu afgivet et bud på at købe det britiske forsikringsselskab RSA, der bl.a. ejer et af de største danske forsikringsselskaber.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Danmarks største forsikringsselskab, Tryg, har sammen med det canadiske forsikringsselskab Intact Financial lagt et endeligt købstilbud på det britiske forsikringsselskab RSA, der bl.a. ejer Codan i Danmark

Prisen lyder samlet på 60 milliarder kroner, hvoraf Tryg betaler 35 milliarder kroner. Hvis handlen går igennem, vil Tryg få fingrene i RSAs aktiviteter i Sverige og Norge – heriblandt Sveriges tredjestørste forsikringsselskab Trygg Hansa – samt blive delejer af Codan, der er Danmarks tredjestørste forsikringsselskab.

Handlen kan blive et af de største opkøb, som et dansk børsnoteret selskab nogensinde har lavet.

»Vi har nu nået endnu en vigtig milepæl til at realisere en handel, der vil gøre Tryg til det største skadeforsikringsselskab i Skandinavien og som særligt vil styrke vores position i Sverige gennem overtagelsen af Trygg-Hansa. Hvis handlen går igennem, vil jeg se frem til at byde Trygg-Hansas og norske Codans ca. 1,3 mio. kunder og godt 1.500 medarbejdere velkommen i Tryg-koncernen,« siger Morten Hübbe, adm. direktør i Tryg, i en pressemeddelelse og uddyber:

»Vi har gennem flere år været på udkig efter særligt Trygg-Hansas forretning både pga. selskabets stærke brand, finansielle resultater og høje kundetilfredshed, men også fordi Tryg har et stærkt værdifællesskab med Trygg-Hansa i forhold til samfundsengagement.«

Kan blive den største spiller i Norden

Ifølge Tryg-topchefen har den danske forsikringskæmpe alene har haft fokus på at erhverve RSAs aktiviteter i Sverige og Norge for at styrke sin forretning i de to lande - og dermed ikke på danske Codan.

»Vi har umiddelbart vurderet, at en overtagelse af det danske selskab ville kunne tilføre uønskede komplikationer til transaktionen, som vi ikke har været interesseret i at afsøge,« siger Morten Hübbe.

Tryg vil derfor indgå et fælles finansielt ejerskab med Intact, hvor hvert selskab i en overgangsperiode ejer 50 pct. af danske Codan, men hvor Intact vil overtage en 100 pct. drift af selskabet.

Såfremt at RSAs aktionærer accepterer handlen på en generalforsamling, forventer Tryg, at handlen vil falde på plads i andet kvartal 2021. I så fald vil Tryg blive den tredjestørste spiller i Norge og i Sverige og det største forsikringsselskab i Skandinavien med omkring 5,3 millioner kunder og 6.000 medarbejdere.

Med en nuværende markedsandel på 22,5 pct. er Tryg det klart største forsikringsselskab i Danmark, mens Codan har en markedsandel på 9,7 pct.