Dansk datingkonge skovler millioner ind

Det går ganske godt for Danmarks første datingside, Dating.dk, der sidste år fik et overskud på et tocifret millionbeløb, viser nyt regnskab.

Datingkongen Morten Wagner har blandt andet været med til at oprette Dating.dk, Arto.dk og nattelivsportalen DKBN. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen

De danske singler kaster sig i disse år i stigende grad over populære udenlandske datingapps som Tinder og Happn.

Alligevel er der tilsyneladende nok singler til, at Dating.dk stadig er en særdeles god forretning. I hvert fald kan selskabet præsentere et overskud på ti millioner kr. efter skat i 2019. Det viser et nyt regnskab.

Dating.dk blev stiftet i 1998 af de danske iværksættere Morten Wagner og Peter Johan Sønderby-Wagner.

Datingportalen er i dag en del af Freeway-koncernen, som er blevet en familievirksomhed med mere end 25 virksomheder under sig, og som blandt andet ejer Bolig.dk og Plusbog, der sælger bøger på abonnementsbasis.

Freeway sad tungt på det danske internetmarked i nullerne, hvor selskabet udover Dating.dk også stod bag populære sider som Arto, Trendsales og DKBN.

Mia Wagner er datingkongen Morten Wagners søster og med i DR-programmet »Løvens Hule«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Per Arnesen/DR.

Kendt løvinde står i spidsen for Dating.dk

I spidsen for Dating.dk og Freeway-koncernen står datingkongens søster, Mia Wagner, der er kendt fra DR-programmet »Løvens Hule«, og som er adm. direktør i familieforetagendet. Det er således familiens penge fra Freeway, som hun investerer i iværksætterne i programmet.

Morten Wagner og hans far, der også hedder Morten Wagner, og som ejer halvdelen af Freeway, har i regnskabsåret trukket hele overskuddet på ti mio. kr. ud som udbytte.

Overskuddet for 2019 er lavere end året før, hvor datingportalen havde knap 12 mio. kr. på bundlinjen, ligesom der også er et stykke vej til de overskud, som datingportalen kunne levere i sin storhedstid efter finanskrisen, hvor overskuddet i 2013 var helt oppe på knap 29 mio. kr.

Ledelsen anser dog alligevel sidste års udvikling og resultat for »tilfredsstillende«, skriver den i regnskabet.