Hulens eneste løvinde er på jagt efter stålsatte iværksættere med ild i øjnene

Den nyeste – og for tiden – eneste løvinde i hulen, Mia Wagner, har erfaring med drift af mange forskellige typer virksomheder fra sin stilling som adm. direktør i Freeway-koncernen, der har Dating.dk, Plusbog.dk og mange andre virksomheder under sig. Hun er en leder, der vægter et stressfrit arbejdsmiljø for sine ansatte meget højt.

Mia Wagner er datingkongen Morten Wagners søster og med i DR-programmet »Løvens Hule«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Per Arnesen/DR

Mia Wagner er direktør i Freeway-koncernen, der er en familievirksomhed med mere end 25 virksomheder under sig, hvor hendes bror og far også er en del af ledelsen.

Når hun ikke befinder sig i chefstolen for bordenden, er hun en af de nye løver i det populære DR-program »Løvens Hule,« hvor hun har erstattet Ilse Jacobsen, der valgte at trække sig fra programmet, efter at Berlingske kunne beskrive et særdeles hårdt arbejdsmiljø under hendes ledelse.

Mia Wagner er den eneste løvinde i programmet, hvor hun har selskab af de to andre nye investorer Jan Dal Lehrmann og Peter Warnøe, der sammen med de to garvede investorer Christian Stadil og Jesper Buch udgør det samlede panel.

Lige siden det blev annonceret, at hun skulle medvirke i programmet, har hun slået fast, at det ikke kun er onlinekoncepter, som hun kan finde på at investere i – men også i livsstils-, fødevare- eller andre produktionsvirksomheder, som hun mener vil kunne klare sig godt inden for e-handel.

Det har hun forsøgt at leve op til i sin første sæson, hvor hun har investeret i både fællesspisning og sexlegetøj på abonnement.

Mia Wagner virker – med udgangspunkt i den mangfoldige vifte af ting, som hun beskæftiger sig med i Freeway-koncernen – helt oplagt som programmets nye løvinde.

I sidste uge fortalte hun til Berlingske, at det første, hun kigger efter, når en ny håbefuld iværksætter skal måles og vejes på landsdækkende TV, er mennesket bag.

»Hvis de ikke har ild i øjnene, er de oftest ikke værd at satse på,« siger Mia Wagner.

Bøgerne er hendes frirum

Ilden i den 41-årige direktørs egne øjne tændes for alvor af hjertebarnet plusbog.dk, der sælger bøger på abonnementsbasis og hører under Freeway-koncernens virksomheder.

Selv er hun en flittig læser, der efter eget udsagn tilbagelægger tre-fire bøger om måneden. Det er hendes måde at stresse af på – hvilket er noget, hun tager mere højtideligt end de fleste, efter at hun selv blev ramt af stress under sin tid som partner i advokatfirmaet Wagner for et par år siden.

Efter hun havde været ramt af stress én gang, endte hun mod bedrevidende med at ignorere sin krops faresignaler, da hun – efter at have drosslet ned på arbejdet i en periode – fortsat oplevede at besvime med jævne mellemrum.

Modvilligt konsulterede hun sin læge, hvorefter hun kom på hospitalet.

Hun har over for DR beskrevet, at »der gik fuldstændig drama i den på sygehuset,« men de kom frem til, at det var en hjertefejl, der var skyld i, at hun mistede bevidstheden – allerede dagen efter vågnede hun med pacemaker.

Mia Wagner anskuer selv det, at hun er for blød og flink, som sin største svaghed i rollen som chef.

Men qua hendes egne oplevelser er stress ikke noget, hun tager let på, når det gælder hendes medarbejdere.

Det er hende magtpåliggende, at ingen ansatte skal ende i en situation som hun selv gjorde.

Hun har tidligere fortalt DR, at det »øverste på dagsordenen« er, at hun aldrig nogensinde selv vil stå med en medarbejder, der bliver syg af stress.