Coloplast pønser på salg af problembarn i milliardhandel

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg pønser den danske medicokoncern Coloplast på at sælge sin såkaldte urologiforretning i en handel til over 6,5 milliarder kroner. I en kortfattet børsmeddelelse bekræfter Coloplast, at noget er i gære.

Coloplast pønser på at foretage et større frasalg til over 6,6 milliarder kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan ligne en ende på mange års juridiske slagsmål for medicokoncernen Coloplast, hvis selskabet kan få solgt sin såkaldte urologiforretning, der de seneste år har kostet den danske virksomhed milliarder af kroner i et gigantisk amerikansk retsopgør, som handler om salg af såkaldte underlivsnet til kvinder.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg er det danske selskab i fuld gang med at skille sig af med den problematiske urologidivision til en pris, der menes at lande på godt 6,6 milliarder kroner.

Kort efter Bloombergs historie slap fri, bekræftede Coloplast i en børsmeddelelse, at nyhedsbureauet har fat i noget.

»Coloplast skal hermed bekræfte, at selskabet foretager en ubetinget strategisk gennemgang af Urologiforretningen. Yderligere oplysninger vil tilgå markedet, når de foreligger,« skriver selskabet.

Med flere tusinde søgsmål på bordet har danske Coloplast over de seneste år haft travlt med lukke sager, hvor amerikanske kvinder mener, at de er kommet galt af sted med produkter fra den danske medicokæmpes urologiforretning.

Over 100.000 kvinder har sagsøgt en lang række selskaber i en gigantisk sag, hvor Coloplast indtil nu har måttet punge ud med knap fem milliarder kroner i forlig med patienter.

Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank

»Jeg mindes ikke, at jeg har set produktsager, hvor der har været så store hensættelser og udbetalinger herhjemme.«


Coloplast har været ramt af hele 7.000 sager. Samlet set har det danske selskab sat omkring 5,25 milliarder kroner af til at få lukket det store sagskompleks.

Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, har tidligere over for Berlingske Business vurderet, at Coloplasts store retsopgør i USA ligner den største sag af den type for en dansk virksomhed.

»Coloplast har indtil videre udbetalt 4,7 milliarder kroner. Det er et meget, meget stort beløb. Jeg mindes ikke, at jeg har set produktsager, hvor der har været så store hensættelser og udbetalinger herhjemme,« sagde Søren Løntoft Hansen i november 2018 til Berlingske Business.

I slutningen af 2018 slog Coloplasts finansdirektør, Anders Lonning-Skovgaard, fast, at den danske medicokæmpe »har afviklet mere end 95 procent af de kendte sager« i det sagskomplekset fra USA.

Coloplast omsatte i det seneste regnskabsår for omkring 16,5 milliarder kroner.