Bundlinjen bløder hos topklubber i Premier League

Fodboldklubberne i engelske Premier League kom ud af den seneste sæson med et samlet underskud på over otte milliarder kroner. Det viser en opgørelse, som konsulent- og revisionshuset Deloitte har lavet.

Fodboldklubberne i engelske Premier League har svært ved at tjene penge, viser en ny opgørelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL ELLIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De førende klubber i engelsk fodbold er blevet hårdt ramt af coronakrisen.

Det skriver Financial Times på baggrund af en ny opgørelse, som Deloitte har lavet.

Ifølge opgørelsen fra det internationale konsulent- og revisionshus kom de 20 klubber i Premier League ud af den seneste sæson med et samlet underskud på næsten en milliard britiske pund – eller hvad der svarer til 8,6 milliarder kroner.

Det er det største samlede underskud i Premier Leagues historie, der går tilbage til 1992.

Den nye opgørelse fra Deloitte viser ligeledes, at Premier League-klubbernes samlede omsætning faldt med 13 procent i sæsonen 2019/20, hvis man sammenligner med den foregående sæson.

Tilbagegangen skyldes naturligvis, at coronakrisen er gået hårdt ud over klubbernes muligheder for at tjene penge på TV-rettigheder såvel som billetsalg.

Det står dog også klart, at de engelske topklubber i mange år har haft vanskeligt ved at tjene penge.

Faktisk er kun sket fire gange siden 1992, at de 20 klubber i den engelske liga er kommet ud af en sæson med en samlet plus på bundlinjen.

Ramt af millionbøder

Problemerne med at skabe sorte tal på bundlinjen var også hovedårsagen til, at en række britiske Premier League-klubber sammen med andre europæiske storklubber som Real Madrid og FC Barcelona tidligere på året forsøgte at danne en ny europæiske »Super League«.

Projektet blev dog mødt med stor modstand fra fansene, og en efter endte klubberne med at trække sig fra det storstilede projekt.

Faktisk har de seks Premier League-klubber, der var involveret i Super League-projektet, indvilget i at betale 22 millioner pund – svarende til 190 millioner kroner – i »bøde«.

De seks engelske klubber, der var med i det kuldsejlede projekt, var Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Tottenham og Chelsea.