Børsnoterede Astralis indgår samarbejde med »Den gamle dame« – aktien rører ikke på sig

Mandag blev Astralis Group børsnoteret som det første danske e-sportsselskab nogensinde. Selv om aktiekursen ikke rørte på sig, så skete der alligevel noget uventet. Et nyt samarbejde med »Den gamle dame« blev offentliggjort.

Verdens bedste Counter Strike-hold er dansk. Og det er en del af Astralis Group, som mandag blev børsnoteret som det første danske e-sportsselskab nogensinde. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrzej Grygiel/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag morgen kl. 09.00 åbnede den lille danske børs som sædvanlig. Alligevel var denne mandag en smule anderledes, da der for første gang var et dansk e-sportsselskab at finde på kurslisterne.

Astralis Group, som bl.a. ejer verdens bedste hold i computerspillet Counter Strike, blev børsnoteret efter længere tids optakt.

Selv om der har været skrevet meget om aktien, der er blevet betegnet som »en meget stor fisk i et lille farvand«, så er det alligevel ikke kursen, som tiltrækker mest opmærksomhed hos Astralis mandag.

E-sportsgruppen har nemlig indgået et nyt opsigtsvækkende samarbejde med »Den gamle dame« – den italienske fodboldklub Juventus. Det vender vi tilbage til. Først aktien:

Mandag lukkede den i en kurs på 8,95 kr., hvilket altså kun er et fald på 0,04 pct.

Det kalder investeringsøkonom hos Nordnet, Per Hansen, for »overraskende«, da der normalt er store udsving på førstedagen. Men måske er der gode grunde til det, forklarer Per Hansen:

»Det kan været et udtryk for, at man har været gode til at stabilisere udtrykket omkring Astralis, og at det ikke kun handler om, hvad der sker i dag, men at det gælder på længere sigt. Derudover er det for mig et bevis på professionalisme, at der kommer en god nyhed i dag, som viser at de udmærket kender spillereglerne, som ofte er, at man skal have lidt lækkert at lægge ud første dag.«

I forrige uge offentliggjorde Astralis Group en pressemeddelelse, hvor det fremgik at aktien allerede var overtegnet med ca. 77 pct., da der var lagt ordrer for i alt 222 mio. kr., mens selskabet kun skal indløse 150 mio. kr. i børsnoteringen.

En Astralis-aktie startede til en værdi på 8,95 kr. med en minimumsordre på 450 aktier, svarende til lige over 4.000 kr. som udgangspunkt.

De nuværende ejere beholder 40 millioner aktier, mens investorerne har givet tilsagn om at tegne lidt over seks millioner aktier. Derudover vil der blive udbudt mellem 7,5 millioner og 10,3 millioner aktier, hvilket resulterer i en prissætning på omkring en halv milliard kroner. Netop derfor blev de betegnet som »en meget stor fisk«, da dette er langt højere, end hvad der normalt ses på den lille danske børs.

Sportsdirektør i Astralis Group Kasper Hvidt sammen med Juventus’ PES-hold og sportspsykolog hos Astralis Group Lars Robl. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto/Astralis Group.

»La Vecchia Signora«

Mens aktien i løbet af formiddagen ikke leverede de store spring, så skete der i midlertid noget andet i Astralis Group, som tiltrak opmærksomhed, og som Per Hansen betegner som »lidt lækkert«.

Gruppen offentliggjorde nemlig et samarbejde med den italienske fodboldklub Juventus, der også er kendt som »Den gamle dame«.

De sort- og hvidstribede fra Torino, der bl.a. har den portugisiske verdensstjerne Cristiano Ronaldo på holdet, blander sig nu også i e-sportens verden via fodboldspillet Pro Evolution Soccer (PES). De to parter har derfor indgået et samarbejde om at drive klubbens PES-hold, der består af tre professionelle spillere.

»Astralis Group har positioneret sig som pionerer i forhold til at skabe resultater via en strategisk tilgang til performance indenfor esport. Vores strukturerede arbejde med hold og enkeltspillere har allerede flyttet opfattelsen og skabt resultater i den absolutte verdenstop, og for os er det naturligt, at udnytte vores struktur, faciliteter og organisation i samarbejder som det, vi nu har indgået med Juventus omkring deres esports-initiativ,« lyder det fra meddirektør i Astralis Group Anders Hørsholt i en pressemeddelelse.

PES-holdet skal deltage i den bedste italienske liga, ligesom det vil deltage i en stor global turnering med nogle af verdens bedste PES-hold, herunder Barcelona, Manchester United og Bayern München.