Astralis-aktien overtegnet med 77 pct. – mandag går det løs på børsen

På mandag bliver Astralis Group introduceret på den lille danske børs First North. Investorer har allerede lagt ordrer for 222 mio. kr. for aktien, der dermed er overtegnet med 77 procent.

Nikolaj Nyholm, Astralis Groups stifter og CEO, ser frem til at byde nye aktionærer velkommen i selskabet. Arkivfoto: Maria Albrechtsen Mortensen Fold sammen
Læs mere

Torsdag vandt Astralis endnu en kamp, træneren Danny »Zonic« Sørensen blev torsdag aften optaget som den første nogensinde i e-sportens danske Hall of Fame, og lørdag spiller de på dansk hjemmebane, når de indtager Odense.

Man kan roligt sige, at det er nogle hæsblæsende dage for verdens bedste Counter-Strike-hold. Det samme gør sig gældende for selskabet bag, Astralis Group, som bliver introduceret på den lille danske børs, Nasdaq First North Growth Market Denmark, som det første e-sportshold.

Der har været meget opmærksomhed omkring gruppen, siden den i slutningen af oktober offentliggjorde, at den arbejdede mod en børsnotering.

41 investorer var hurtige til at komme på plads med sammenlagt 57 mio. kr., og på listen var der flere prominente navne.

Tidligere på ugen offentliggjorde Astralis Group i en pressemeddelelse, at aktien allerede er overtegnet med ca. 77 pct. Der er lagt ordrer for i alt 222 mio. kr., mens selskabet kun skal indløse 150 mio. kr. i børsnoteringen.

»Vi er overvældet over den modtagelse, vores børsnotering har fået, og vi ser meget frem til at byde nye aktionærer velkommen til Astralis Group-familien,« lød det i pressemeddelelsen fra Nikolaj Nyholm, der er stifter og administrerende direktør i Astralis Group.

Astralis er verdens bedste Counter-Strike-hold. Arkivfoto: Cooper Neill/Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Stor fisk i lille hav

På mandag åbner handlen så for første gang for et dansk e-sportsselskab.

Børsnoteringen skal ifølge prospektet hente mellem 125 og 150 mio. kr. til selskabet, hvilket altså allerede er overgået med længder. En Astralis-aktie kommer til at koste 8,95 kr. med en minimumsordre på 450 aktier, svarende til lige over 4.000 kr. som udgangspunkt.

De nuværende ejere beholder 40 millioner aktier, mens investorerne har givet tilsagn om at tegne lidt over seks millioner aktier. Derudover vil der blive udbudt mellem 7,5 millioner og 10,3 millioner aktier, hvilket resulterer i en prissætning på omkring en halv milliard kroner.

Det fik i slutningen af november investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet til at kalde Astralis Group for »en hval på et lille marked«. Den prissætning er nemlig langt over det normale niveau, der ses på den lille børs.

Astralis Group er primært kendt for det storvindende hold Astralis, som de seneste år er blevet folkeeje i e-sportskredse med dets flotte resultater i computerspillet Counter-Strike.

Formålet med børsnoteringen er at forblive en af de ledende spillere i et marked i rivende udvikling, lød det i forbindelse med annonceringen af børsnoteringen. E-sport vurderes at have 443 millioner aktive fans verden over, fremgik det. Ligeledes forventes den globale milliardindustri at have en årlig vækst på over 20 procent.

Foruden CS:GO-holdet Astralis hører League of Legends-brandet Origen og FIFA-holdet Future FC under Astralis Group.

Astralis Group har de største indtægter gennem sponsorator, medieaftaler, merchandise og turneringspræmier.