Blev forsinket af coronakrisen: Nu er 200 grønne danske elbiler klar til at rulle ud i Malmø og Gøteborg

GreenMobility ruller på mandag 200 elbiler ud i Sverige og nærmer sig en samlet flåde på 1.000 køretøjer. Selv om selskabet fortsat taber penge, er planen, at operationen i København skal være profitabel inden årets udgang.

Thomas Heltborg Juul overtog posten som adm. direktør i GreenMobility ved årsskiftet. Selskabet har trods flere økonomiske bump på vejen fortsat store ambitioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Oscar Scott Carl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

750 biler: 400 i København, 100 i Aarhus og 250 i Oslo.

Men mens hjulene på flere og flere elbiler i delebilskonceptet altså triller rundt i et stigende antal byer, ruller kronerne fortsat ud af kassen.

Sidste år tabte selskabet 29,9 mio. kr. på bundlinjen, mens tabet i 2018 lød på 33,1 mio. kr. og i 2017 på 30,6 mio. kr.

GreenMobility er børsnoteret på minibørsen First North, og da krisen ramte, trak selskabet sine forventninger til 2020 tilbage. I samme ombæring som lanceringen i Sverige er de nu klar med nye forventninger. I grove træk er selskabets planer blevet forsinket med estimeret tre-fire måneder, lyder det.

Det betyder, at man fortsat regner med at åbne i fire til seks nye byer i år, hvoraf Malmø og Gøteborg udgør to.

Samtidig skal operationen i København blive profitabel på månedsbasis inden årets udgang. Oprindeligt lød forventningen, at København skulle være profitabel set over hele året.

»Vi forventer at tjene penge i København sidst på året – og selv om Aarhus er et stykke fra break even, ser vi også nu en positiv udvikling her på bagkanten af corona,« forklarer Thomas Heltborg Juul.

Til gengæld står der ikke længere noget i forventningerne om, at man vil nå en samlet flåde på 1.600-2.100 elbiler inden årets udgang, hvilket vil kræve mindst 650 yderligere efter lanceringen i Sverige.

Og i stedet for at man skal være operationel i samlet syv til ni byer ved årets udgang, hedder forventningen nu fem til syv byer. Med København, Aarhus, Oslo, Malmø og Gøteborg er den del af forventningerne altså nået.