Bill Gates skulle bruge milliarder på luksuriøs yacht – men historien holdt ikke

Berlingske og en lang række internationale medier blev mandag taget ved næsen, da historien om, at Microsoft-stifteren Bill Gates skulle have købt en yacht til fire mia. kr., viste sig at være falsk.

Bill Gates har en formue på 800 mia. kr. Langt størstedelen af pengene er dog placeret i en fond. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON LEE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag i denne uge kunne man i en lang række medier - inklusiv Berlingske - læse, at verdens andenrigeste mand skulle have haft den helt store pengepung fremme.

For den nette sum af 644 mio. dollar – svarende til knap 4,4 mia. kr. – skulle Bill Gates nemlig have købt en brintdrevet yacht ved navn Aqua.

Det kunne The Telegraph berette. Men mandag aften viste det sig, at historien er falsk.

Det oplyste designeren af yachten, det hollandske designselskab Sinot, i en pressemeddelelse:

»Aqua er et koncept under udvikling og er ikke solgt til hr. Gates. Desværre er al ’information’ i disse artikler ukorrekt,« skriver Sinot.

Hvem og hvofor den falske historie er blevet givet videre til The Telegrafph er stadig uvist.

Yachten, som Bill Gates altså ikke har købt, er 112 meter lang og har fem dæk, en helikopterlandingsplads, træningscenter, spa og uden- og indendørspool. Der er plads til 14 gæster og et mandskab på 31 på Aqua, der efter planen søsættes i 2024.

Bill Gates nye yacht – Aqua – er designet af den hollandske producent Sinot. Den er endnu ikke bygget, men skal efter planen være klar i 2024. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sinot Yacht Architecture & Design.

Det er særligt brintmotoren, som skal gøre yachten mere miljøvenlig. Under dækket skal to tanke på 28 ton køles ned til minus 253 grader og fyldes med flydende brint.

Aqua skal kunne nå en hastighed på 17 knob og være i stand til at sejle en afstand, der svarer til en tur fra London til New York, før den må fylde tankene igen.

Foto: Sinot Yacht Architecture & Design.

Gates har doneret 680 mio. kr. til at bekæmpe coronavirus

Det virkede dog plausibelt, at den 64-årige Bill Gates, der har en formue på omkring 800 mia. kr., havde købt den luksuriøse yacht .Tidligere har han nemlig lejet yachten Serene, der har en værdi svarende til omkring to mia. kr., når han har ferieret ud for Sardiniens kyst.

Bill Gates har også længe haft en interesse i alternative brændstoffer og ny teknologi, der kan takle udledninger fra industrien og transport, som tilsammen udgør mere end 75 pct. af verdens CO2-udslip.

Foto: Sinot Yacht Architecture & Design.

Han har også investeret i den amerikanske startup Heliogen, der er den første virksomhed i verden, der får sollys til at nå temperaturer, der er høje nok til at forsyne tunge industrier med energi uden at udlede CO2.

Bill Gates har lovet at give det meste af sin formue på omkring 800 mia. kr. til gode formål via sin og sin hustrus fond, The Bill and Melinda Gates Foundation, og i sidste uge donerede han knap 680 mio. kr. til bekæmpelsen af coronavirus.

Foto: Sinot Yacht Architecture & Design.

Rettelse: I en tidligere udgave af denne artikel fremgik det, at Bill Gates havde købt den luksuriøse yacht Aqua. Dette er ikke korrekt. Berlingske beklager fejlen.