Bestyrelsesformand forlader DSV med øjeblikkelig virkning – professor tager over

Kurt Larsen, en af dansk erhvervslivs mest succesfulde topchefer, træder nu i en alder af 74 år endeligt tilbage.

Bestyrelsesformand Kurt Larsen forlader DSV. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen  Fold sammen
Læs mere

Bestyrelsesformand Kurt Larsen forlader posten som bestyrelsesformand for transportkoncernen DSV med øjeblikkelig virkning.

Hans plads bliver overtaget af Thomas Plenborg, der er professor i regnskab ved CBS.

»Jeg vil gerne takke Kurt Larsen for hans exceptionelle bidrag til DSV. Gennem 30 år har Kurt Larsen arbejdet trofast for at skabe fremragende resultater, og han har spillet en stor rolle i selskabets succes. Vi ønsker Kurt Larsen en velfortjent pensionering med sin familie,« udtaler Thomas Plenborg i en meddelelse til fondsbørsen.

Kurt Larsen og hans tidligere meddirektør Leif Tullberg er de to helt centrale personer i opbygningen og udvikligen af DSV fra en lille vognmandsvirksomhed til en af verdens største transportvirksomheder. DSV, der blev stiftet i 1976, er af de største succeshistorier i dansk erhvervsliv.

Kurt K. Larsen, der er 74 år, har i 11 år været formand for DSV. Før det var han adm. direktør og blev især kendt for adskillige opkøb. Blandt andet var han med til at overtage DFDS Dan Transport i 2000 – en virksomhed, som dengang var mange gange større end DSV.

Blandt andre store opkøb er tyske J.H. Bachmann, hollandske Koninklijken Groep, belgiske ABX Logistics og amerikanske UTI. Senest har DSV gennemført en kæmpehandel og overtaget schweiziske Panalpina. Det køb gjorde DSV til verdens fjerdestørste ekspeditørvirksomhed.