Bestseller-milliardærs webshop banker op på børsen

Danskernes foretrukne webbutik Zalando, som Anders Holck Povlsen ejer 10 pct. af, steg 24 pct. på børsen efter offentliggørelsen af nyt regnskab, der er bedre end frygtet.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været et udfordrende år for den tyske e-handelsgigant Zalando, der er blevet danskernes foretrukne webbutik.

Selskabet har siden sommer fået smæk på børsen efter en nedjustering, og aktiekursen var i en periode mere end halveret.

Men nu er Zalando-aktien igen på himmelflugt, og torsdag lukkede den med en stigning på 23,76 pct. for dagen.

Det sker, efter selskabet torsdag morgen fremlagde et regnskab, der så bedre ud end forventet.

Selskabet, som Bestseller-milliardæren Anders Holck Povlsen ejer 10 pct. af, har øget omsætningen med 20 pct. til 5,4 mia. euro i 2018, mens antallet af aktive brugere blev øget med 3,3 mio. til 26,4 mio.

Samtidig har Zalando forbedret driftsresultatet (EBIT) markant i løbet af fjerde kvartal, hvor EBIT udgjorde 117,8 mio. euro, mens den i tredje kvartal udgjorde -38,9 mio. euro.

Selskabet lander et driftsresultat på 173,4 mio. euro i 2018 mod 215,1 mio. året før.

»2018 bød på udfordringer, men vi fokuserede vores indsats i fjerde kvartal for at sikre en stærk afslutning på året. Vores præstation i fjerde kvartal giver os tro på, at vores langsigtede vækstplan kører på skinner,« siger Co-CEO Rubin Ritter i en pressemeddelelse.

Bestseller-rigmand har tabt milliarder

Zalando måtte i september nedjustere efter en »lang og varm sommer«, hvor kunderne udskød deres indkøb af tøj til efteråret og vinteren.

Selskabet advarede da om, at indtjeningen i tredje kvartal ville blive »væsentligt under de estimater, de fleste analytikere har«.

Selv om Zalandos aktiekurs torsdag er steget til 32 euro pr. aktie, er kursen langt fra sommerens højder, hvor den lå på knap 50 euro pr. aktie, og mens selskabet i sommer havde en markedsværdi på 12,3 mia. euro, er denne siden faldet til 8 mia. euro på trods af dagens stigning.

Med en ejerandel på 10 pct. af selskabet og 24,8 mio. aktier ville faldet således koste Anders Holck Povlsen en pæn sjat, hvis han skulle sælge i dag.

Bestseller-milliardæren har også haft problemer med sin ejerandel i en anden webbutik. Den britiske modeportal Asos, som rigmanden ejer ca. 27 pct. af, fald i 2018 62 pct., hvilket barberede 3,5 mia. pund, eller 29,1 mia. kroner, af virksomhedens markedsværdi.

Nedturen for Asos tog fart kort før jul, hvor aktiekursen på et tidspunkt var nede med mere end 40 pct. efter en foruroligende udmelding om julesalget. Julesalget viste sig dog at være knap så slemt som forventet, og aktien er siden steget, men er stadig langt fra tidligere tiders højder.

Povlsens holdingselskab Heartland, der ejer aktieposterne i Zalando og Asos, ønskede i december ikke at kommentere den løbende udvikling af sine investeringer, men udtalte, at den investerer langsigtet.

Der er da også nok af tage af for Bestseller-milliardæren, der er Danmarks rigeste mænd.